Akçay'ın Lazio Planı

Abone Ol
UEFA Avrupa Ligi’nde Lazio ile yarın en ciddi sınavına çıkacak olan Trabzonspor’da, rakip en ince ayrıntısına kadar analiz edildi ve şifreleri çözüldü.

Mustafa Akçay, öğrencilerine kontrollü ve paniksiz bir oyun telkininde bulunurken, pres, sert futbol ve duran toplarla İtalyanlar’ı devirmeyi planlıyor.

Trabzonspor’da en ciddi sınavını yarın İtalyan ekibi Lazio’ya karşı verecek olan teknik direktör Mustafa Akçay ve ekibi, günlerdir rakip analizi yapıyor. Bordo-Mavililer gibi ilk maçını kazanıp 3 puanla start veren Lazio’nun ligde ve Avrupa’da oynadığı birçok maçı kurmaylarıyla birlikte izleyen Akçay, taktik antrenmanlarda Lazio’nun avantaj ve dezavantajlarını futbolcularına aktarıyor. Rakibin hem kazandığı hem de kaybettiği maçları izleyen Akçay’ın öğrencilerine kontrollü ve paniksiz bir oyun telkininde bulunduğu öğrenildi.

Klasik İtalyan değil!

İtalya Ligi’nde oynadığı 6 maçın sadece 1’inden gol yemeden ayrılan ve 3 deplasmanda da kazanamayan Lazio’nun yumuşak karnının savunma hattı olduğunu düşünen Karadeniz ekibinin hocasına yardımcılarının, “İlk 8 takım arasında en çok gol yiyen ekip Lazio. 11 gol atıp 10 gol yemiş, klasik İtalyan anlayışına bu yönüyle çok uymayan bir rakip. Bu dezavantajlarını kullanmak zorundayız. Kontrollü, sert ve rakibin sahasında başlayacak presle tempoyu ayarlayan taraf olursak istediğimizi alırız” raporunu sunduğu öğrenildi.

Duran top hazırlığı

Bu doğrultuda Colman ve Henrique ile başlamayı planlayan Mustafa Akçay’ın Janko sürprizini ise oyunun ilerleyen bölümlerine bırakıp, hücumdaki stratejik değişiklikle de Lazio’yu şaşırtmayı planladığı gelen haberler arasında. Rakibin kanatlardaki zaafından Olcan ve Malouda ile faydalanmayı düşünen Akçay’ın duran toplardaki beklentisi de yüksek. Başarılı çalıştırıcı, taktik idmanlarda sadece korner değil, ceza yayının çeşitli bölgelerinden duran top çalıştırıyor.

Onur’a özel uyarılar

Lazio’nun zaafları olduğu kadar artıları da teknik heyetin kafasını meşgul ediyor elbette. Bordo-Mavililer’i en çok rahatlatan noktalardan biri tabii ki sakatlığı bulunan deneyimli forvet Klose’nin yokluğu. Alman oyuncunun hem havadan hem de yerden birçok etkinliğe uyan tarzından dolayı yaşanacak rahatsızlık ortadan kalktığı için Mustafa Akçay, diğer hücum etkinliklerine organize oluyor. Bu konuda takımın başarılı file bekçisi Onur Kıvrak’a da büyük iş düşeceği kesin. Lazio orta saha ve hücum oyuncularının ceza sahası dışından sürpriz şutları için Onur Kıvrak özel olarak uyarıldı.

Taraftara da görev var

Tüm bu Lazio hareketliliği içinde teknik direktör Mustafa Akçay takımının yanı sıra taraftarlara da bir görev veriyor! Bugünkü maç öncesi toplantıda da uyarısını yapması beklenen Akçay, Avni Aker ambiansını çok önemsiyor. “Taraftarlarımız en az futbolcularımız kadar sabırlı olmalı” mesajlarını veren Akçay, son oynanan Konya Torku mücadelesine oranla bu kez taraftarların mücadeleye gereken ilgiyi göstermesini istiyor.
{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }