Akın Gürlek’in Adalet Bakanlığı görevine getirilmesi, memleketi Nevşehir’de gurur ve sevinçle karşılandı. Gürlek’in doğup büyüdüğü Kozaklı ilçesine bağlı Aylı köyünde vatandaşlar gelişmeyi memnuniyetle karşıladı.

Keçiören Belediye Başkanı Özarslan İçin AK Parti İddiası
Keçiören Belediye Başkanı Özarslan İçin AK Parti İddiası
İçeriği Görüntüle

AYLİ KÖYÜNDE GURUR VE SEVİNÇ

Nevşehir’de 1982 yılında dünyaya gelen Akın Gürlek, yaklaşık 12 yaşına kadar Kozaklı ilçesine bağlı Aylı köyünde yaşadı. Daha sonra ailesiyle birlikte İzmir’e taşınarak eğitim hayatını burada sürdürdü.

Aylı köyü muhtarı Cüneyt Cesur, Gürlek’in atanmasını köy adına büyük bir gurur olarak değerlendirdi. Cesur, Gürlek’in çocukluğundan beri saygılı ve mütevazı bir kişiliğe sahip olduğunu belirterek, köy halkının bu gelişmeyi sevinçle karşıladığını ifade etti.

Akin Gurlek In Adalet Bakanligi Gorevine 4 19558026 O

EĞİTİM VE MESLEKİ GEÇMİŞİ

Akın Gürlek, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Türkiye’nin farklı bölgelerinde hakimlik görevlerinde bulunan Gürlek, 2021 yılında birinci sınıf hakimliğe terfi etti.

2 Haziran 2022 ile 7 Ekim 2024 tarihleri arasında Adalet Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Gürlek, 2 Ekim 2024’te İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmıştı. Son olarak yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Adalet Bakanlığı görevine getirildi.

“ÇOK SAYGILI VE MÜTEVAZI BİRİYDİ”

Aylı köyü imamı Tekin Çetinkaya da Gürlek’i çocukluk yıllarından bu yana tanıdığını belirtti. Köyle bağını hiçbir zaman koparmadığını ifade eden Çetinkaya, zaman zaman köyü ziyaret ettiğini ve her zaman mütevazı kişiliğini koruduğunu söyledi.

Köy sakinleri, Gürlek’in yeni görevinde başarılı olmasını temenni ederken, atamanın Nevşehir halkı için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.

Akin Gurlek In Adalet Bakanligi Gorevine 19558026 O