Almanya’dan Japonya’ya yürüyerek ulaşmak için yola çıkan Türkiye vatandaşı Mustafa Mostanno, yaklaşık 6 aydır sürdürdüğü yolculuğunda Türkiye’ye ulaştı. Uzun yolculuğunu yürüyerek gerçekleştiren Mostanno’nun rotasında Karadeniz şehirleriyle birlikte Trabzon’un da yer aldığı öğrenildi.
Almanya’dan başlayan yolculuğunun ardından Türkiye’ye giriş yapan Mostanno, ilk olarak İstanbul’u ziyaret etti. Daha sonra yürüyüşüne devam eden Mostanno, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Karabük güzergahını takip ederek Kastamonu’nun Daday ilçesine ulaştı.
KARADENİZ HATTINI TAKİP EDECEK
Kastamonu’nun Daday ilçesinde vatandaşlarla sohbet eden Mustafa Mostanno, yürüyüş rotasının Karadeniz hattı üzerinden devam edeceğini söyledi.
Mostanno, önümüzdeki süreçte Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize güzergahını takip ederek yolculuğunu sürdüreceğini belirtti.
Mostanno, ❝Yürüyüşe Almanya’dan başladım, Japonya’ya kadar yürüyeceğim. Yaya olarak gidiyorum. Şu anda gittiğim güzergahı tam olarak bilmiyorum. Kastamonu tarafına doğru gidiyorum. Önümüzdeki 2-3 ay boyunca Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’ye kadar yürüyeceğim❞ dedi.
GECELERİ ÇADIRDA KONAKLIYOR
Yolculuğu sırasında çoğu zaman doğada konakladığını ifade eden Mostanno, özellikle kırsal bölgelerde doğa şartlarıyla mücadele ettiğini söyledi.
Mostanno, Kastamonu’ya kadar zaman zaman geceleri de yürüdüğünü belirterek ❝Kastamonu taraflarında köpek sesleri, ayı ve tilki sesleri geliyor. Ama çoğu zaman dışarıda, çadırda kalıyorum. Buna rağmen hayvanlar bana zarar vermedi❞ ifadelerini kullandı.

YOLCULUĞUNU DESTEKLERLE SÜRDÜRÜYOR
Mostanno, yolculuğu sırasında gıda ihtiyaçlarını çoğu zaman kendi imkanlarıyla karşıladığını, zaman zaman ise vatandaşların desteğiyle yoluna devam ettiğini dile getirdi.
❝Market bulabilirsem gıda ihtiyaçlarımı alıyorum. Bazen vatandaşlar yemek veriyor, yardım ediyor. Bu şekilde 6 aydır yoldayım ve yolculuğuma devam edeceğim❞ dedi.




