Hepimiz güneş yanığı hissinin gerçekten kötü olduğunu biliyoruz. Peki, güneş yanığına aloe vera iyi gelir mi?

Güneş yanığı cildin kötü görüntüsünün yanı sıra, acı veren bir durumdur. Güneş yanığını hafifletmenin birçok yolu vardır, ancak ulaşabileceğiniz yaygın ve gerçekten etkili çözüm, aloe vera jelidir. Doğal olarak aloe bitkisinden elde edilen jel, güneş yanıklarında etkili bir doğal tedavi yöntemidir.

Aloe vera belirli yatıştırıcı özelliklere sahip olsa da, güneşten yanmış cildi tamamen tedavi etmek için yeterli değildir. İşte tüm merak edilenler…

Aloe vera güneş yanıklarına çare olur mu?

Bir bakıma evet. Ancak mütevazı bitki mucizevi bir çözüm de değildir. Aloe güneş yanığını önlemez ve ayrıca güneş yanığını tedavi etmede plasebodan daha etkili olmadığı birçok çalışmada gösterilmiştir.

Bu nedenle, bu jel yanığınıza iyi gelse bile, güneş yanığınız için bir tedavi değildir (güneş kreminin yerini de almaz). Ancak birçok insanın bunu tercih etmesinin bir nedeni vardır. Bunun nedeni, güneş yanığının acısını hafifletmeye yardımcı olan serinletici özelliklere sahip olmasıdır. Başka bir deyişle, aloe vera güneş yanığını daha az acı verici hale getirir. Ancak tamamen geçmesini sağlayamaz.

Aloe vera kullanmanın faydaları var mı?

Aloe'nin iltihap önleyici, antioksidan ve cilt koruyucu özelliklere sahip olduğu görülüyor, bu yüzden güneş yanığı için sıklıkla öneriliyor. Aloe vera jeli cildi yatıştırır, soyulmasını önler, nemlendirir ve iltihabı giderir. Güneş yanığını iyileştirmek için en ideal ilaç zamandır. Aloe vera jeli iyileşme sürecinde yanık bölgeyi daha az tahriş etmeye yardımcı olabilir.

Aloe vera kullanmak güvenli midir?

Konu cildimiz olduğunda, ister istemez üzerine herhangi bir şey sürmek muhtemelen iyi bir fikir değildir. Bu nedenle, aloe vera'nın güvenli bir kullanım seçeneği olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Genel olarak, aloe vera güvenli kabul edilebilir. Ancak aynı zamanda aloe vera'ya karşı cildiniz reaksiyon gösterebilir. Bununla birlikte, aloe kullandıktan hemen sonra kaşıntı yaşıyorsanız veya kızarıklık görüyorsanız, kullanmanız önerilmez.

Cildim için ne tür aloe vera kullanmalıyım?

Hem işlenmiş aloe kremleri hem de tüm bitkisel aloe ürünleri, cilt üzerinde benzer etkilere sahiptir. Hazır ürün alıyorsanız ürünün etiketini kontrol ederek, cildinize alerji yapabilecek maddeler içermediğinden emin olmalısınız.

Aloe vera güneş yanığına nasıl uygulanır?

Yanıklara aloe vera uygulamak oldukça basittir - gün boyunca etkilenen bölgeye bir kat jel sürmeniz yeterlidir. Jeli soğuk tutmanızda fayda vardır.

Jel, losyon ve evde yetiştirdiğiniz aleo bitkisinden elde edilen sıvıyı kullanabilirsiniz. Aloe vera içeren cilt ve yanık kremlerini de deneyebilirsiniz.

Editör: Didem Bektaş