Alyans, çiftlerin birbirlerine verdikleri birlik vaadini simgelemektedir. Medeni durumu belirten yüzüklere söz yüzüğü veya nişan yüzüğü de denilebilir. Bu yüzüklerin oldukça fazla modelleri bulunmaktadır.

Altın Alyans Kaç Ayar Olmalıdır?


 Siz ve müstakbel eşiniz, alyansınızı altın dostu yapmayı planlıyorsanız, yüzüğün dayanıklılığı için altının ayarlanması önemlidir. Alyanslarda kaç ayar var? Piyasada satılan altının birden fazla ayarı vardır. Alyanslar genellikle 14, 18 ve 22 ayardır. Burada en önemli şey, hangi karat altını istediğinizdir. Altınlar sertleşme özelliklerine göre değişen bir yapıya sahiptir. Öncelikle yıllarca kullanacağınız bir alyans güçlü ve dayanıklı olsun istiyorsanız 14 ayar yüzük tercih edin. Bunun dışında 18 ayar da tercih edebilirsiniz. Ancak, daha az dayanıklı olmasına rağmen yeniden boyutlandırılması daha kolay olabilen alyansları tercih ederseniz; 22 ayar alyans tam size göre bir seçim olabilir.

 14 Ayar Altın Alyans

 
 14 ayar alyans fiyatları pek çok kişi tarafından merak konusudur. Altın alyans üreticilerinin pek fazla seçenek sunmadığı tasarımlar da oldukça dayanıklıdır. Ancak basit ve desensiz tasarımlar genellikle bu ortamda bulunur.  14 ayar alyans  modellerine siteden bakabilirsiniz.

 18 Ayar Altın Alyans

 
 18 ayar bir alyans almak istiyorsanız bu tasarımların oldukça esnek olduğunu bilmelisiniz. Parmağın boyutu değişirse, kolayca değiştirilebilir. Ancak günlük kullanımda oluşabilecek çizilme ve bükülmelere karşı çok dayanıklı değildir. 

 22 Ayar Altın Alyanslar 


22 ayar alyans fiyatları saf altınla uyumlu oldukları ve çok yumuşak bir dokuya sahip oldukları için çok az üretilmektedir.  22 ayar altın modelleri de son yıllarda çok fazla tercih edilmektedir.

 Alyanslar Kaç Gram Olmalıdır?


Alyans kaç gram olmalı diye merak eden çiftler için altın alyans almanın maliyeti sadece gram ağırlığına göre değişmiyor. Bilinmelidir ki yüzükte kullanılan taşların cinsi ve imalatı da önemli bir faktördür. Yüzük seçmeden önce iyi bir fiyat araştırması yapılabilir.

 Alyans Nasıl Seçilir?

 
Alyans yüzük fiyatları tercih edilen modele göre değişebilmektedir.  Önce eşinizle birlikte yıllarca kullanacağınız bir alyans seçerken öncelikle ortak zevkinize hitap eden tasarımlara bakmalısınız. Ayrı ayrı satılan erkek ve kadın alyansları bu konuda en büyük yardımcınız olabilir. Çünkü ikili takım olarak satılan alyanslar bay ve bayanlara özel modellerdir ve zevkinize tam olarak uymayabilir. 
 Çift alyansları gelin için gösterişli taş ve desenli yüzükler ve damat için daha sade, taşsız modeller içerir. Kullanımı kolay ve şık görünen bir alyans seçerken öncelikle yüzüğün hangi malzemeden ve renkten yapılacağına karar vermelisiniz. O zaman parmağa rahatça sığıp sığmadığına, boyutuna ve terletecek kadar sıkı olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Birkaç yıl takmayı düşündüğünüz alyans, parmağa giden kan akışını kesecek kadar dar değil, aynı zamanda parmaktan düşecek kadar geniş de olmamasına özellikle dikkat etmelisiniz. Hem kullanım kolaylığı hem de şık bir görünüm sunan bir alyans seçerken öncelikle yüzüğün hangi malzemeden ve renkten yapılacağına karar vermelisiniz. O zaman alyansın ergonomisini göz önünde bulundurmalısınız, parmaklarınızı sıkıştırıp terletmeyecek kadar hafif ve rahat modelleri tercih edebilirsiniz. 

Alyans Seçiminde Dikkat Edilecek Püf Noktalar Nelerdir?


Alyans alırken dikkat edilmesi gereken püf noktalarından biri de alyansın genişliğidir. Parmaklarınız uzun ise geniş yüzükler parmağınızda şık duracaktır. Bir tektaş veya başka bir yüzükle bir nişan yüzüğü takarsanız, yüzük parmağınızı hareket ettirmekte sorun yaşamayacaksınız. Parmaklarınız kısaysa ya da ince yüzükler istiyorsanız dar modelleri tercih edebilirsiniz. Alyansın kusursuzluğu da son kriterdir. Kadınlar için taktığı yüzüğün gramı da son derece önemlidir.

Erkekler için gram biraz artar. İçi boş halkalar 1-2,5 gram, dolu halkalar 4,5-5 gram ağırlığındadır. İçi boş ve dolu yüzükler arasında görünüm olarak fark yoktur. Farklılıklar sadece kullanım açısındandır. İçi boş alyans iki şekilde yapılır. Hem kullanım kolaylığı hem de şık bir görünüm sunan bir alyans seçerken öncelikle yüzüğün hangi malzemeden ve renkten yapılacağına karar vermelisiniz. O zaman alyansın ergonomisini düşünmeli ve parmaklarınızı sıkıştırıp terletmeyecek kadar hafif ve rahat modelleri tercih etmelisiniz. Dilerseniz siteyi ziyaret ederek aralarından seçim yapabileceğiniz en güzel kıvrımlı alyanslardan bazılarını görebilirsiniz. Dilediğinizde https://www.qenalyans.com  sitesinden detaylı bilgi alabilir ve modellere göz atabilirsiniz.

Editör: Haber TS