Amedspor ile Trabzonspor arasında 31 Ağustos 2026 tarihinde oynanacak Trendyol Süper Lig karşılaşması öncesinde sosyal medyada yapılan bir paylaşım üzerine adli süreç başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Trabzonspor kafilesini hedef aldığı belirtilen tehdit ve provokasyon içerikli sosyal medya paylaşımının ardından harekete geçti. Paylaşımı gerçekleştirdiği tespit edilen kişi hakkında soruşturma başlatılırken, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında seyirden men tedbiri uygulandı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

31 Ağustos'ta oynanacak Amedspor-Trabzonspor karşılaşması öncesinde sosyal medyada yapılan paylaşımın tespit edilmesinin ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı.

Yapılan çalışmalar sonucunda paylaşımı gerçekleştirdiği belirlenen kişi hakkında adli soruşturma açıldığı bildirildi.

Söz konusu kişi hakkında ayrıca spor müsabakalarını izlemekten men edilmesini öngören tedbir kararı uygulandı.

Mohamed Salah'tan Trabzonspor Camiasına Birlik Mesajı
Mohamed Salah'tan Trabzonspor Camiasına Birlik Mesajı
İçeriği Görüntüle

SEYİRDEN MEN TEDBİRİ UYGULANDI

Soruşturma kapsamında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun hükümleri devreye alındı.

Paylaşımı yaptığı belirlenen kişinin seyirden men edildiği belirtilirken, soruşturma sürecinin ilgili mevzuat kapsamında devam edeceği ifade edildi.

Alınan tedbirlerin, karşılaşma öncesinde oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi ve müsabakanın güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi amacıyla uygulandığı kaydedildi.

KULÜP VEYA TARAFTAR GRUBUYLA BAĞLANTISI BULUNMADIĞI BELİRTİLDİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan değerlendirmede, söz konusu paylaşımın münferit bir eylem olduğunun altı çizildi.

Paylaşımı gerçekleştiren kişinin herhangi bir kulüp veya taraftar grubuyla bağlantısının bulunmadığı belirtildi.

Böylece sosyal medyadaki söz konusu paylaşımın Amedspor veya organize bir taraftar grubuyla ilişkilendirilmemesi gerektiği vurgulanmış oldu.

MAÇ ÖNCESİ ADLİ TEDBİRLER SÜRECEK

Amedspor ile Trabzonspor arasında oynanacak karşılaşma öncesinde güvenlik ve adli tedbirlerin sürdürüleceği bildirildi.

Başsavcılık, müsabakanın güven ve centilmenlik ortamında oynanması amacıyla gerekli adli önlemlerin kararlılıkla uygulanacağını açıkladı.

Sporun birleştirici ruhuna zarar verebilecek provokatif girişimlere karşı da gerekli işlemlerin yapılacağı vurgulandı.

31 Ağustos'ta oynanacak karşılaşma öncesindeki güvenlik süreci böylece yakından takip edilmeye devam edecek.