“Özgürlükler Ülkesi” olarak bilinen Amerika, birçok insan için hayallerini gerçekleştirme yolunda önemli bir durak. Ancak Amerika’ya gitmek beraberinde birçok araştırma ve hazırlığı da beraberinde getiriyor. Özellikle orada okumak ve çalışmak isteyen öğrenciler için bu durum çok daha önemli bir konumdadır. Advice Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık, bu konudaki eksiklerinizi gidererek istediğiniz rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini alabilirsiniz. Böylece “Amerika’da nasıl okurum? En iyi üniversiteler hangileri?” gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.

Amerika’nın En İyi Üniversiteleri

Konu Amerika’da üniversite okumak olduğunda akla gelecek ilk konu hangi üniversitelerde okumanın daha iyi olacağıdır. Amerika’da üniversite sayısı çok fazla olduğu için bu konuda mutlaka danışmanlık gerekiyor. Aşağıda bu üniversitelerden bilinen ve başarısı yüksek olan bazılarını sıralayabiliriz:

·        Arizona Eyalet Üniversitesi

·        Louisana Tech Üniversitesi

·        Teksas Tech Üniversitesi

·        Rhode Island Üniversitesi

·        Virginia Teknik Enstitüsü

Bu okulları tercih ederek Amerika’da üniversite eğitimi alabilirsiniz.

Amerika’da Nasıl Okurum?

İnsanlar öğrencilik hayatlarında Amerika kavramı ile tanıştığından ilk olarak eğitim hayatlarını burada devam ettirecek yollara başvurmak istiyorlar. Yani soru, “Amerika’da nasıl üniversite okunur?” oluyor. Cevap ise bu kadar basit değil. Amerika’da üniversite okumak için gerekenler oldukça karmaşık ve mutlaka rehberlik alınmasını gerektirecek bir durumdur.

Amerika’da Okumak Kaç Para?

Kur gibi doğal sebeplerden ötürü merak edilen bir diğer konu Amerika’da üniversite fiyatları ve eğitim almanın kaç para tutacağıdır. Üniversite ve eyalet bazlı olarak değişen bu fiyatlandırmalarda en doğru bilgileri almak için Advice Yurtdışı Eğitim ve Danışmanlık gibi bir eğitim merkezinden rehberlik hizmeti almak çok daha doğru olur.

Orada Okurken Aynı Zamanda Çalışabilmemiz Mümkün mü?

Amerika’da okuyor olmanın avantajlarından birisi de okuduğunuz süre boyunca çalışabilecek olmanızdır. Özellikle üniversiteler bu konuda part time çalışma izni veriyor. Bundan dolayı sadece dil öğrenmek ya da farklı kültürlerle tanışmak için bile okurken çalışma seçeneğine başvurabilirsiniz. Üstelik okuduğunuz bölümle alakalı ya da alakasız olarak bile çalışma imkanı bulmak mümkündür.

Üniversite Bittiğinde Türkiye’dekine Kıyasla Daha Fazla Çalışma Olanağı mı Sunuluyor?

Eğitim hayatını Amerika’da geçirmek isteyen birçok insan sonrasında da ülkede kalarak orada çalışmaya başlama hayali kuruyor. Çünkü Amerika’da üniversite eğitimi aldıktan sonra bu durum çok daha kolay bir hale gelmektedir. Lisans eğitimi almış olan kişiler kanunlarda belirtilen süre boyunca çalışma izni elde edebiliyor. Türkiye’ye kıyasla çok daha fazla kurum bulunduğu için çalışma olanakları da buna oranla daha çok bulunabiliyor.

Editör: Özge Özkan