Bilindiği üzere günümüzde teknolojinin de hızla gelişmesiyle birliktelik hayatımızın her alanında yeniliklerle karşılaşmamız pek muhtemel.  İnsanlar bu yenilikleri öncelikle evlerinde ve iş yerlerinden kendilerine kolaylık olsun diye kullanmak istiyor. Bu yeniliklerden biri de hiç şüphesiz Televizyonlar, özellikle ülkemize geldiği 1950'li yıllardan itibaren hızla gelişen televizyonlar günümüzde android ve smart TV gibi ileri özellikli modellere sahip.  Bizlerde android ve smart TV'nin özellikleri nelerdir bizlere ne gibi yenilikler sunuyor, hangi modeli alırsak bizler için daha iyi, bu iki modelin arasında ki farklar nelerdir? Hepsini sizler için sıraladık...

Öncelikli olarak aralarında ki farkları sıralamadan önce android TV ve smart TV'nin özelliklerini öğrenmemiz gerekiyor.

NİCİN ANDROİD TV ALMALIYIM? 
 Android TV tıpkı telefonlarda olduğu gibi android sisteminin daha geniş ekrana yayılmış halidir. Tıpkı telefonda nasıl internet bağlantısıyla beraber birçok siteye girebiliyorsak aynı şekilde televizyonda da online video, film ve müzik kanalları için kullanabiliyoruz. Eğer sizler televizyonu tıpkı telefonu kullandığınız gibi kullanmak istiyorsanız, dilediğiniz zaman televizyonunuza program uygulama eklemek istiyorsanız android TV almanız sizler için daha iyi olacaktır. Ama şunu unutmamakta fayda var, android TV'ler tıpkı android telefonlar olduğu gibi zamanla yavaşlayabilir, bazen donmalar hatta kapanmalarda yaşanabilir. 
NİÇİN SMART TV ALMALIYIM? 
Aslında android TV ile pek fazla bir farkı olmayan smart TV özellikleri şunlardır.
Televizyonların sahip olduğu işletim sistemi sayesinde ekstra özelliklerin kullanılabilmesine olanak sağlayan sistemdir. Kısaca smart TV, bu işletim sistemiyle birlikte televizyona bağlanmayı ve özel geliştirilmiş uygulamaların çalıştırılmasını sağlayan bir sistemdir. Bu sistemle birlikte tıpkı android TV 'de olduğu gibi dilediğiniz uygulamayı televizyondan takip edebilirsiniz şayet televizyonun kendisinde varsa. Burada şunu unutmamakta fayda var smart TV'ye herhangi bir program ya da uygulama yükleyemezsiniz.

ANDROİD TV İLE SMART TV ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?
Öncelikle en önemli farklardan biri android TV'lere sonradan uygulama yüklemesi yapılabiliyorken smart TV'lere ise sonradan herhangi bir uygulama yüklemesi yapılamaz. 
Smart TV uygulama hacmi geniş değildir. Ürünü satın aldığınızda mevcut olan uygulamaları kullanmaya devam edersiniz. Ayrıca smart TV'ler android TV'lere göre daha uzun ömürlüdür bu da sizin için bir tercih sebebi olabilir.