Araç kiralama hizmeti mevcut şartlar altında herhangi bir aracı olmayan ve acil araç talebinde bulunan kişiler tarafından daha çok tercih edilen bir uygulamadır. Türkiye genelinde binlerce araç kiralama firması yapmış olduğu çalışmalar ve kendisine özel kiloları sayesinde bireylere hizmet vermeye devam etmektedir.

Ankara AŞTİ araç kiralama hizmeti otobüsten indikten sonra gidecekleri yere daha hızlı ulaşabilmek adına müşterilerin talep etmiş olduğu bir firmadır. Firmanın kendi içerisinde bulunan araçları son model olup gerekli olan tüm kasko ve sigortaları düzenli olarak yapılmaktadır. Bunun yanı sıra binek ya da ticari araç olarak hizmet veren Ankara otogar araç kiralama hizmeti tüm araçları için özel prosedür uygulayarak bireylerin güvenliğini sağlamaktadır.

Uyulması Gereken Kurallar

Araç kiralama hizmeti sağlarken uyulması gereken bazı kurallar mevcuttur. Bu kurallar hem sürücünün güvenliği hem de kiralayan firmanın sorun yaşanmaması adına dernekler tarafından zorunlu hale getirilmiştir. Araç kiralama hizmetleri  haftanın 7 günü 24 saat kolaylıkla gerçekleştirilen bir işlem olduğu için birçok kişi tarafından uygun fiyatlı olarak tercih edilir.

Fiyatlandırmalar konusunda net bir bilgilendirme yapmak mümkün değildir. Araçların durumu, yakıt türü aynı zamanda kilometre sınırı gibi durumlar araçların kiralanması sırasında istenen ücretlerin değişmesine neden olacaktır. Bunun yanı sıra araç kiralama hizmetinden yararlanmak isteyen kişilerin 21 yaşını doldurmuş ve minimum 2 yıl ehliyeti olması gerekmektedir. Bu durum hem araç güvenliği açısından hem de profesyonel şoförler tarafından araçların kullanılmasının istenmesi nedeniyle uyulması gereken zorunlu bir kuraldır.

İstenen Evraklar ve Teminat Bedelleri

Araç kiralama sırasında sürücünün ehliyeti ve kimliği gibi bilgiler istenebilir. Aynı zamanda firma kendisini güvence altına olabilmesi adına belirli bir ücrette teminat talep edebilmektedir. Bu teminat yaşanabilecek her türlü olumsuzluklara karşı firmanın kendisine koruması için yapmış olduğu bir uygulamadır. Türkiye genelinde OGS ve HGS geçişleri sürücüye aittir. Aynı zamanda yaşanabilecek ufak kazalar, sürtünmeler ve çarpmalar gibi durumlarda yine bu teminat içerisinde kesinti yapılarak kalan meblağ sürücüye geri teslim edilir.

Teminatlar kredi kartı ile ya da hesaba havale şeklinde talep edilebilir. Uygun görülmesi durumunda herhangi bir teminat alınmadan da araç kiralama işlemi gerçekleştirmek mümkündür. Araç kiralama hizmeti alırken belirtilen gün ve saatte aracın tekrardan teslim edilmesi sürücünün sorumluluğu altındadır.

Farklı Lokasyonlara Teslimat Seçenekleri

Ankara AŞTİ oto kiralama hizmetinden yararlanmak isteyen kişiler farklı bir lokasyonu aracı bırakmak isterlerse firmanın farklı yerlerde bulunan bayiliklerine teslimat yapabilir. Bu durum için herhangi ekstra bir ücret ödemeye gerek yoktur. Araç kiralama hizmetleri yıllık, aylık, günlük ya da saatlik olarak yapılırken fiyatlandırmalar da buna bağlı olacak şekilde değişkenlik gösterebilmektedir.

Bu nedenle Ankara otogar araç kiralama firması tüm araçları için farklı fiyat politikası izleyebilir. Bu fiyat politikası aracın durumuna bağlı olarak şekilde belirlenir. Araç kiralayan kişiler ful depo olarak almış olduğu araçları yine aynı şekilde teslim etmek zorundadır. Bunun yanı sıra yenebilecek her türlü trafik cezası gibi durumlar söz konusu olur ise sürücü sorumluluğunda olup ödeme tamamı ile sürücüden talep edilir.

Sözleşme ve Ehliyet Şartları

Araç kiralama sırasında şoförlere bir sözleşme imzalatılır. Bu sözleşmenin bir nüshası şoför de kalır. Aynı zamanda kiralama hizmeti alan kişilerin plakalarında Rent A car firmasının ismi yazma durumundadır. Rent A car firması tüm bu işlemleri yürütürken öncelik olarak araç güvenliği ve sürücü güvenliği ne ön plana olacak şekilde işlemlerini yürütülmektedir.

Birden fazla araç kiralama hizmeti almak isteyen kişiler Ankara otogar araç kiralama firmasından talepte bulunabilir. Filo kiralama hizmeti olarak adlandırılan bu işten randevulu bir şekilde gerçekleştirilmelidir.

Araç Kiralama Şekilleri ve Sigorta Kapsamları

Ankara AŞTİ araç kiralama firması bünyesinde bulunan tüm araçlar için genel kasko yaptırmıştır. Bu nedenle yaşanabilecek her türlü kazaya karşı sürekli olan tüm önlemler firma tarafından alınmış olur.  Herhangi bir durum yaşanmaması adına araçların hepsi kaskoludur.

Detaylı olarak bilgi alabilmek aynı zamanda tüm araç filosunu görebilmek için besarent.com internet adresini tıklayabilirsiniz. Aynı internet sitesi üzerinden fiyatlandırmalar ve kiralama prosedürleri hakkında da detaylı bilgiye ulaşmanız mümkün olmaktadır.

Editör: Haber TS