Ankara diş hekimi implant tedavisi konusunda faaliyetlerini sürdürmektedir. Diş implantı, eksik diş problemini giderme amacıyla tercih edilen ve üzerine diş protezi yapılabilen yapay diş kökü olarak tanımlanır. İmplant kökler farklı markalar tarafından üretilirler. Bu yüzden tedavilerde implantların kalitesine ve markasına göre farklı fiyat değerleri ortaya çıkar. İmplantlar hastanın diş kaybı adedi baz alınarak uygulandığından, implant tedavi ücretleri hastanın kaybettiği diş sayısına, implant üzerine yapılacak protezin çeşidine göre de değişecektir. İçeriğimizin devamından diş implantı kimlere yapılır, kimlere yapılmaz, nasıl yerleştiriliyor, köprü mü implant mı daha iyi? sorularına yanıt bulabilirsiniz.

Ankara Diş Hekimi İmplant Tedavisi

Ankara diş hekimi kaannejat.com ile, Ankara implant konusunda iletişime geçebilirsiniz. İmplant yaptırabilecek hasta gurupları aşağıda sıralandırılmıştır.

·        Tek diş kaybı yaşayanlar,

·        Travmaya bağlı diş kaybı olanlar,

·        Hareketli protez tercih etmeyenler,

·        Tam veya kısmı diş kaybı bulunanlar,

·        Erimiş çene kemiği sorunu olanlar.

Bu gibi sorunlarla karşılaşanlar implant tedavisinden yararlanabilirler. Ancak bilinmesi gerekir ki erimiş çene kemiği problemi olan hastalara zigomatik implant gibi yeni nesil implant teknolojileri kapsamında veya kemik tozu, blok kemik kullanımıyla uygulama yapılır.

Diş İmplantı Nasıl Takılıyor?

Diş implantı takma işleminden önce radyolojik ve klinik muayene ayrıntılı şekilde gerçekleştirilir. Üç boyutlu görüntüleme yöntemine başvurulur ve hastanın anatomik şartları ile kemik yapısı değerlendirilir. Hastanın öncelikli olarak implant tedavisini uygunluğu belirlenir ardından operasyona geçilir. İmplant operasyonunda lokal anestezi veya sedasyon tercih edilir.

Eksik dişlerin olduğu ve implant yapılması için önceden belirlenmiş olan diş boşluklarından operasyonlarla yuva açılır. Bu yuvalar yardımıyla implantlar çene kemiğine yerleştirilir. İyileşme için uzman doktorun bilgisini sunacağı süre bazında beklenmektedir. Bir sonraki aşamada ise implantların üzerine protez altyapısını oluşturacak başlıklar ve tercih edilen protez çeşidi uygulanır.

Diş İmplantı Kimlere Yapılamaz?

Diş implantı, hamilelere yapılamaz. Öte yandan büyüme ve gelişim sürecini tamamlamamış olan çocuklara da implant yapılması önerilmez. İmplant tedavisinden yararlanamayanlar;

·        Çene kemiğine radyoterapi yapılanlar,

·        Kemoterapi gören hastalar,

·        Bağışıklık sistemini baskılama özelliği taşıyan ilaçları kullananlar,

Monoklonal antikor, Bifosfonat kullanan hastalar şeklinde sıralanırlar.

Diğer yandan kişi kalp damar, diyabet, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi bir hastalığa sahipse kontrol ardından implant tedavisine uygunluk taşıyıp taşımadığı belirlenebilir.

Diş İmplantı mı Köprü mü Daha İyi?

Köprü hala günümüzde uygulanan tedavilerden biri ancak köprü için diş kaybının yarattığı boşluğun sağında ve solunda yer alan sağlam dişler kesilerek küçültülmek zorundadır.  İmplant tedavisinde ise sağlıklı dişlere herhangi bir işlem yapıp, onları keserek küçültmek gerekmez.

İmplant, köprüden farklı olarak diş çekimleri veya kayıpları ardından daha hızlı ilerleyen çene kemiği erimesinin önüne geçmektedir. Köprülerde ağız hijyenin sağlayabilmek implant ve protez bileşiminin temizliğini sağlamaktan daha zordur. Bu sebeplere bağlı olarak implant tedavisi, köprülere göre daha tercih edilirdir.

Ankara İmplant Fiyatları Ne Kadar?

En çok sorulan sorulardan bir tanesidir Ankara implant fiyatlarının ne kadar olduğu. Bu soruya şu şekilde cevap verebiliriz. Ankara diş hekimi implant tedavisi fiyatları, tedavi uygulanacak toplam diş sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Fiyat bilgisi alabilmek için Kaannejat.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Endosteal İmplant Nedir?

Endosteal implant günümüzde hastalara en çok uygulanan implant çeşididir. Genellikle diş kayıplarının tedavisinde kullanılan endosteal implant sıklıkla titanyumdan üretilir.

Endosteal implant tedavisinde çene kemiğine ulaşmak hedefiyle diş eti kesilir. Kesme ardından kemik üzerine implantın yerleşeceği delikler açılır. Endostel, kemikte uygun noktaya yerleştirilir. Tüm bu aşamalar lokal anestezi altında gerçekleştirildiği için operasyon sırasında ağrı hissedilmez.

Diş İmplantı Tedavisi Ağrılı mı?

Diş implantı uygulanırken lokal anestezi veya genel anestezi tercih edildiğinden herhangi bir ağrı hissedilmez. Uygulama ardından implant yerleştirilen bölgelerde hafif şişlik ve ağrı oluşabilir. Bu rahatsızlık hissinin ise tedaviden sonraki 2.günden itibaren geçmeye başlaması gerekir. Doktorun operasyon ardından verdiği tavsiyelere uyulması halinde ağrıya yönelik beklenmedik düzeyde sıkıntılar yaşanmayacaktır. Ankara gülüş tasarımı da Ankara diş hekimi tarafından ayrıca uygulanmaktadır.