Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, kendisini “Reşo Ağa” olarak tanıtan Özkan Aydemir’in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin bazı kişileri silahla tehdit ederek para ve gayrimenkullerine zorla el koydukları iddia edildi.

ANKARA’DA EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen organize suç yapılanmasına yönelik kapsamlı bir çalışma yürüttü.

Soruşturma kapsamında, suç örgütü yöneticisi olduğu öne sürülen Özkan Aydemir ile birlikte hareket ettikleri belirlenen toplam 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ekipler tarafından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda haklarında gözaltı kararı bulunan 15 şüphelinin tamamı yakalanarak emniyete götürüldü.

Reso Aga Olarak Taninan Suc Or 20048556 8384 1 M

PARA VE GAYRİMENKULLERE ZORLA EL KOYMA İDDİASI

Soruşturma dosyasındaki iddialara göre şüpheliler, şikâyetçi kişileri silahla tehdit ederek para ve gayrimenkullerini vermeye zorladı.

Malatya’da Kapsül Operasyonu: 2 Tutuklama
Malatya’da Kapsül Operasyonu: 2 Tutuklama
İçeriği Görüntüle

Şüphelilerin bu yöntemle yağma ve silahla tehdit suçlarını işlediklerinin değerlendirildiği belirtildi. Olaylarla bağlantılı delillerin ve şüpheliler arasındaki ilişkilerin ayrıntılı şekilde incelendiği kaydedildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın farklı yönleriyle devam ettiği bildirildi.

BEŞ AYRI SUÇ YAPILANMASINA OPERASYON

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ankara’daki operasyonun yanı sıra Bakırköy ve İstanbul Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmalara ilişkin de açıklama yaptı.

Gürlek, üç ayrı soruşturma kapsamında beş organize suç yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda toplam 161 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını duyurdu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada İstanbul merkezli yedi ilde 93 adrese operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda toplam 107 şüpheli hakkında işlem yapıldığı açıklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasında ise liderlerinin yurt dışında bulunduğu belirtilen üç ayrı yapılanmaya yönelik İstanbul merkezli altı ilde operasyon gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamında 39 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

ŞÜPHELİLERİN İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Ankara’daki operasyonda gözaltına alınan Özkan Aydemir ve diğer şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Şüphelilerin ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edilmeleri bekleniyor. Soruşturma kapsamında yeni gözaltı kararlarının verilip verilmeyeceği ise yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacak.