Apple iPad 10 ve iPad Pro 2022 resmi olarak 449 dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkıyor. İşte, yeni cihazların tüm özellikleri!

Birkaç gün önce Apple, merakla beklenen 10. nesil iPad'i ve M2 işlemciden güç alan yeni iPad Pro'yu tanıttı. Şirket, duyurunun hemen ardından ön sipariş almaya başladı. Artık bugünden itibaren her iki cihaz da resmi olarak satışa çıkıyor ve satın alınabiliyor.

YENİ IPAD MODELLERİ SATIŞA ÇIKTI

10. nesil iPad'in fiyatı 449 dolardan başlıyor ve üst düzey model için 799 dolara kadar çıkıyor. Öte yandan, M2 çipli iPad Pro'nun 11 inçlik modeli 799 dolardan, 12,9 inçlik modeli ise 1.299 dolardan başlıyor.

Yeni Apple tabletlerinden iPad 10, 2360 x 1640 piksel ekran çözünürlüğü, 500nit parlaklık ve True Tone teknolojisi sunan daha büyük 10.9 inç LED ekrana sahip. Kaputun altında, 6 çekirdekli bir CPU ve dört çekirdekli GPU'nun yanı sıra 16 çekirdekli bir sinir motoruna sahip Apple'ın A14 Bionic yonga seti tarafından destekleniyor.

Kamera bölümünde ise tabletin arkasında olduğu gibi, ön tarafta da görüntülü görüşme için 12 megapiksellik bir kamera sensörü bulunuyor. Touch ID'nin konumu alt çerçeveden değiştirildi ve şimdi güç düğmesine yerleştirildi. iPadOS 16'yı çalıştırıyor ve yeni Magic Keyboard Folio ve birinci nesil Kalem desteği ile birlikte geliyor.

Öte yandan, iPad Pro iki modelle geliyor: 11 inç ve 12,9 inç, her ikisi de ProMotion desteği ve 120 Hz'lik uyarlanabilir yenileme hızına sahip. 11 inçlik model 600 nit parlaklığa sahipken, 12.9 inçlik model 1.000 nit parlaklık sunuyor.

Her ikisi de, şirketin 8 çekirdekli CPU aracılığıyla yüzde 15 daha hızlı CPU performansı ve 10 çekirdekli GPU ile yüzde 35'e kadar daha hızlı grafik performansı sunduğunu iddia ettiği Apple Silicon'un M2 işlemcisinden güç alıyor.

Apple, bir iPad'de ilk kez ProRes video yakalama özelliği için destek sağlıyor. Şirket, tabletin ProRes görüntülerini geçmişe göre üç kata kadar daha hızlı dönüştürebileceğini de ekliyor. Ayrıca keskin ses kaydı için stüdyo kalitesinde beş mikrofon içeriyor.

Kamera bölümünde, ön tarafta Center Stage destekli 12 megapiksel ultra geniş sensör var. Cihazın arka tarafında 12 megapiksel genişliğinde kamera sensörü ve 10 megapiksel ultra geniş sensör bulunuyor. En yeni iPadOS 16'yı çalıştırıyor ve şirket, her iki model için de Wi-Fi bağlantısı üzerinden 10 saatlik web'de gezinme ve video kullanımı vaat ediyor.

Editör: Didem Bektaş