Apple'ın bir süredir katlanabilir bir iPad modeli üzerinde çalıştığı söyleniyor ve bu cihazla ilgili yeni bir rapor daha ortaya çıktı. Görünüşe göre, bu model yerleşik bir destek ayağına sahip olacak. İşte tüm detaylar.

Haber, 2025 yılında piyasaya sürüleceği bildirilen katlanabilir iPad ile ilgili ayrıntıları paylaşan ünlü analist Ming-Chi Kuo'dan geldi. Ayrıca Kuo, yakında Apple'ın tedarik zincirine katılacak olan Anjie Technology'den bahsetti. Bu firma, sözde katlanabilir iPad'in sahip olacağı yeni tasarımdan faydalanacak.

Öncelikle, bu, yerleşik destek ayağı ile ilgilidir. Analist, konuya yakın kaynakların da destek ayağının karbon fiberden yapılmış olabileceğini iddia ettiğini sözlerine ekledi. Başka bir deyişle, Apple, katlanabilir iPad'e hafif bir ekleme yapmak istiyor, ancak dayanıklılığından veya sağlamlığından ödün vermiyor. Bunun dışında iPad sevkiyatlarından da bahseden Kuo, 2023'te bir düşüş görebileceğine inanıyor çünkü önümüzdeki 9 ila 12 ay içinde yeni iPad gelmeyebilir.

Analist, yeni iPad mini yenilemesinin seri üretiminin de önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde başlayacağına inanıyor. Bu nedenle, iPad sevkiyatlarının bu yıl yüzde 10 ila 15 oranında düşmesini bekliyor. Bununla birlikte, katlanabilir iPad'in piyasaya sürülmesiyle muhtemelen olumlu değişiklikler olacak. Bu, Apple için büyük bir tasarım revizyonu olurken, aynı zamanda popüler iPad serisine benzersiz bir özellik getirecek.

Editör: Didem Bektaş