Dünyanın sayılı teknoloji devlerinden biri olan Apple, son zamanlarda piyasaya çıkardığı iPhone modellerinde dikkat çekici bir yeniliğe imza attı. 
Apple, son dönemlerde çıkardığı ve yoğun satış ilgisiyle karşılaştığı iPhone modellerinde Touch ID özelliğini devre dışı bıraktı. Piyasaya çıktığı ilk dönemlerden itibaren Touch ID özelliğini de kullanıcılarına sunan ve bu konuda öncü olan Apple markası, son ürünlerinde artık bu özelliğe yer vermiyor.
Marka, piyasaya yeni çıkardığı ürünlerde bundan sonra Face ID’ye yer vereceği ve Touch ID özelliğinin ise artık tarih olacağını yaptığı yeniliklerle ortaya koydu.


DAHA PRATİK ÇÖZÜMLERE GEÇİYORLAR
Apple, müşterilerine daha kaliteli ve pratik hizmet sunmak adına aldığı bu kararı uygulamaya koyarken birçok kullanıcının da bu uygulamadan duyduğu memnuniyeti ifade etmeleri, alınan bu kararda oldukça etkili oldu.
Daha pratik çözümler için harekete geçen teknoloji devi böylelikle yüz tanıma sistemini devreye koyarken artık Touch ID özelliğini tamamen gözden çıkardı. 
Hazırlanan son raporlarda dikkat çeken gelişmeyle birlikte Apple’ın son olarak piyasaya çıkardığı 14 ve sonrasında müşteriyle buluşturacağı ürünlerde artık Touch ID özelliğine yer verilmeyeceği ifade edildi. Home butonunu iPhone X modeli ile birlikte rafa kaldıran dev firma, Touch ID özelliğini de askıya aldı. Apple, müşterilerine daha pratik ve kalıcı çözüm sunmak adına Face ID özelliği üzerinde çalışmalarına devam ediyor.


PANDEMİNİN BİTMESİYLE BİRLİKTE BU KARAR DİKKAT ÇEKTİ
2020 yılından bu yana dünyayı etkisi altına alan pandemi dolayısıyla Face ID çok kullanışlı değildi. İnsanların maske kullanması sebebiyle yüz tanıma sisteminin zorluğunu yaşayan tüketiciler, Touch ID özelliği ile parmak okutarak telefonlarını açabiliyorlardı. Pandeminin dünya çapında azalmasıyla birlikte Apple bu kararı almakta artık gecikmedi. Face ID özelliği üzerinde çalışan dev firma alınan bu kararda pandeminin dünya genelinde büyük ölçüde azalmasını örnek gösterdi.
iPhone’nun 15 serisinde Touch ID desteği söz konusu bile değil. SE gibi modellerde Touch ID özelliğinin devam edebileceği konuşulurken diğer tüm yeni modellerle birlikte Apple’ın tamamın Face ID özelliğine geçmesi ve yeni bir devrin açılmasına kesin gözüyle bakılıyor.
 

Editör: Hasan Yılmaz