Apple MacBook Pro modelleri 2023'te piyasaya çıkıyor. İşte, Apple'ın yeni iMac ve MacBook'larının çıkış tarihi ve özellikleri!

Apple, yeni Apple Silicon M2 serisi yongalarla çalışan birkaç cihazı şimdiden piyasaya sürdü ve Cupertino merkezli teknoloji devi, daha güçlü M2 yongalara sahip yeni MacBook modelleri üzerinde çalışıyor.

Bloomberg'den Mark Gurman'a göre; M2 Pro ve M2 Max yongaları tarafından desteklenen 14 inç MacBook Pro ve 16 inç MacBook Pro 2023'ün başlarında piyasaya sürülecek.

Yeni MacBook Pro modellerinin bu yıl resmi olarak piyasaya sürülmesi bekleniyordu, ancak ürün dahili olarak ertelendi ve şimdi görünen o ki şirket sorunu her ne ise nihayet düzeltti ve cihazları gelecek yılın başlarında piyasaya sürmek için hazırlanıyor.

Şu an itibariyle, 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri için belirli bir piyasaya çıkış tarihi yok, ancak dizüstü bilgisayarların Mart 2023 civarında piyasaya sürülmesini bekliyoruz. Yükseltilmiş yongalar ve belki daha hızlı RAM dışında, dizüstü bilgisayarların mevcut modellere kıyasla başka herhangi bir büyük değişikliğe sahip olması beklenmiyor.

Şu anda piyasada bulunan 14 inç ve 16 inç MacBook Pro, geçen yıl Ekim ayında piyasaya sürüldü ve M1 Pro ve M1 Max yongaları tarafından destekleniyor. Ekranın üst orta kısmında bir çentik bulunan yeni bir tasarıma sahiptirler. Ayrıca bir HDMI bağlantı noktası, bir MagSafe bağlantı noktası ve bir SD kart okuyucu yuvası ile birlikte gelir.

Raporda, yeni MacBook Pro modellerinin yanı sıra, şirketin M3 çipten güç alacak ve 2023'ün sonunda piyasaya sürmesi beklenen yeni bir iMac üzerinde çalıştığı da belirtiliyor. Şirketin ayrıca yeni Apple Mac üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Mini, M2 serisi çip tarafından desteklenmektedir.

Editör: Didem Bektaş