Apple TV+ Billie Eilish Belgeseli İçin Rekor Ücret Ödeyecek!

Abone Ol

Dünyaca ünlü teknoloji firması Apple, dijital video platformu Apple TV+ için bir Billie Eilish belgeseli gösterime koymak istiyor.

Netflix ile birlikte başlayan dijital streaming platformları, günümüzde sayılarını gittikçe arttırarak ve içerik arşivlerini genişleterek sıkı bir yarış içinde devam ediyor. Netflix’ten sonra piyasaya giren Hulu, Disney+, Amazon Video Prime gibi platformların yanı sıra bu alanda da kendine bir yer edinen Apple; Apple TV+ ile markasını büyütmek için elinden geleni yapıyor.

5 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşen ödül töreni ile birlikte 1. Apple Müzik Ödülleri’ne damgasını vuran Billie Eilish, Apple’ın gündeminden kolayca düşmüş gibi görünmüyor. Başarılı sanatçı bu sene ilk defa düzenlenen ve geleneksel olması ümit edilen organizasyondan Yılın Sanatçısı, Yılın Söz Yazarı ve Yılın Albümü ödüllerini toplayarak dönmüştü. Toplamda 5 kategoriden oluşan yarışmanın 3 kategorisinden ödülleri toplayan Eilish, şimdi Apple ile yeni bir proje üzerine konuşuyor.

Apple, Billie Eilish Belgeseli İçin 25 Milyon Dolar Ödedi!

17 yaşındaki genç sanatçının belgeselini çekmek için uğraşlar gösteren teknoloji devi Apple, rekor bir ücret ile sanatçının kapısını çaldı. 25 milyon dolar gibi dev bir meblağ karşılığında Billie Eilish belgeselinin yayın haklarını satın almak isteyen Apple kesenin ağzını sonuna kadar açtı.

Apple’ın satın almayı talep ettiği bu belgeseli, yakın bir zaman önce hayata giren streaming servisi Apple TV+ üzerinde yayına sokmayı düşündükleri iddia ediliyor. Apple TV+ platformundan önce bu tür müzik belgesellerini Apple Music servisinde yayınlayan şirket, bu defa bir değişiklik yapacak gibi görünüyor.

2019 yılında dijital müzik servisi Apple Music üzerinden en çok dinlenen sanatçı Billie Eilish’i elinde tutmak isteyen teknoloji devi firma, bu konuda elinden gelen çabayı gösteriyor. Bu sayede hem yeni kurulan Apple TV+’ın popülaritesini arttırmaya çalışıyor hem de Eilish hayranlarını kendi bünyesine dahil etmeyi amaçlıyor.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }