Son dönemde Karadeniz bölgesinde artan ayı sayıları yöre halkını tedirgin etmeye başladı. Özellikle fındık, tarla ve armut döneminin gelmesiyle birlikte evlerin yanına kadar gelen ayılar, vatadaşlara korku vermeye devam ediyor.

Ayılara yönelik bulunan bulunan av yasağından dolayı hiçbir şey yapamayan yöre halkı çareyi gerekli yerlere şikayet etmekte  buluyor.  Bu şikayetlerden hiçbir sonuç alamayan yöre halkı köyünde evinin yanı başında korku içinde yaşamaya çalışıyor.

 Son zamanlarda yurdun dört bir yanından ayı saldırısı haberleri geliyor. Buna rağmen yetkililerin hiçbir adım atmaması vatandaşları çaresiz bırakıyor.

ARAKLI'DA DEVASA AYILAR

Son olarak Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde bulunan bir elektrik santralinin kamerasına yansayan görüntülerde devasa ayıların ağır adımlarla yollarına devam ettiği görülüyor. 

Gündüz saatlerinde kayda geçen görüntüler ayıların gece gündüz farketmeksizin dolaştığını bu durumun yöre halkı için büyük bir tehlike oluşturduğunu gözler önüne seriyor.

Vatandaşlar, yetkililerin yabani hayvanlar konusunda adım atmasını beklerken yabani hayvanlarla dolu yerlerde korku içinde yaşamaya devam ediyor.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, ayı vurmanın cezasını 30 bin TL olarak belirledi.