Temmuz ayında ara zam alan çalışanlar şimdi de 2023 Ocak asgari ücret zammı ne kadar olacak? sorusuna cevap arıyor. Asgari ücret Ocak 2023 zammı için geri sayım devam ediyor. 2022 yılı asgari ücreti belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen 2022 yılı asgari ücret zammını açıklamıştı. 2022 asgari ücrete net 4 bin 250 TL olarak belirlenmişti.

Asgari ücret ne kadar oldu? Rusya-Ukrayna savaşının devam etmesi nedeniyle bata petrol fiyataları olmak üzere akaryakıt fiyatları ile gıda fiyatlarının yükselmesi buna paralel olarak da enflasyonun yüksek çıkması sonucu milyonlarca çalışan maaşlarına temmuz ayında ara zamı beklemeye başladı. Her daim vatandaşı yanında olan ve nerede bir vatandaşın sıkıntısı varsa onu sözüme kavuşturan hükümet, temmuz ayında asgari ücrete ara zam bekleyen vatandaşların beklentisine kulak verdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplanarak temmuz asgari ücret zammı belirlemek üzere toplandı. Toplantıların sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı.

Asgari ücrete zam ne kadar?
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yapılan 2 toplantının ardından bir kez daha oybirliği ile karar aldı. 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500,35 TL olarak belirlendi.

Ocak ayında asgari ücret ne kadar olacak 2023?
Ocak 2023 asgari ücret ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı asgari ücrete ilişkin de önemli mesajlar verdi. Başkan Erdoğan, “Bu bir ara (temmuz asgari ücret zamı) artış. Asıl asgari ücret tespitini inşallah yıl başında yeniden gerçekleştireceğiz. İnşallah Türkiye büyüdükçe, geliştikçe, hedeflerine doğru ilerledikçe, kazandıkça elindeki imkanları milletin her bir ferdiyle paylaşmayı sürdürecektir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 31 Temmuz’da yaptığı açıklamada asgari ücrette yeni düzenleme için yıl sonunu işaret etti. Bilgin "Yıl sonunda yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.