5 yetişkinden 1'inde asit reflü hastalığı görülüyor. Peki, ilaçsız tedavisi mümkün mü? Hangi bitki çayları reflüye iyi gelir?

Reflüye iyi gelen bitki çayları birçok kişi tarafından araştırılıyor. Bitki çaylarının gastrit ve reflüye hitap etmediği düşünülse de, bazı bitki türleri ilaçlardan bile daha güçlü tedavi sunabiliyor.

İlaca başlamadan önce, birkaç yaşam tarzı değişikliği denemeye değer.

Asit reflü, mide asidi yemek borusuna geri döndüğünde gelişen yaygın bir sindirim durumudur.

Bazı içecekler asit reflü semptomlarını hafifletmeye yardımcı olurken, diğer içecekler ve yiyecekler semptomları şiddetlendirebilir.

Asit reflüsünü yönetmeye yardımcı olabilecek en iyi içeceklerden bazıları zencefil, papatya ve meyan kökü çayıdır.

Bazı içecekler ve bitkisel ilaçlar, asit reflü ile ilişkili semptomları hafifletmeye yardımcı olabilir.

Zencefil çayı

Zencefil hazımsızlık, şişkinlik, gastrit, ülser, mide rahatsızlığı, mide bulantısı, kusma ve kabızlık gibi çeşitli sindirim sorunları için halk hekimliğinde uzun bir kullanım geçmişine sahiptir.

Meyan kökü çayı

Öksürük ve gribe de iyi gelen bu çay, asit reflüyü geçiren ve yatıştıran bitki çaylarından biridir. Mide ekşimesi, mide rahatsızlığı ve şişkinlik semptomlarını hafifletmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Papatya çayı

Sindirim ve uyku sorunlarını doğal yollarla tedavi eden papatya çayı, reflüye iyi gelen bitki çayları sıralamasında üçüncüdür. Papatya, antioksidan bitki bileşikleri açısından zengindir. Bakterilere ve iltihaba karşı da korur. Mide asidini alır ve gazı azaltır.

İçme suyu

Sade su, yiyeceğin mideden ince bağırsağa taşınmasına yardımcı olabilir ve sindirime yardımcı olur. Ayrıca suyun pH'ı mide asidinden yüksektir ve bu nedenle yemek borusu tahrişini azaltabilir.