İran kadın cinayetlerine devam ediyor! Tüm dünya İranlı 16 yaşındaki Asra Panahi için ağlıyor. Asra Panahi kim, neden öldürüldü?

ASRA PANAHİ KİMDİR, NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

İran'da bir okula baskın düzenleyen güvenlik güçleri, dini lider Ali Hamaney'i öven marşı söylemeyi reddeden 16 yaşındaki Asra Panahi'yi darp etti. Asra Panahi kaldırıldığı hastanede can verdi. İran'da kadın cinayetlerinin ardı arkası kesilmiyor! Mansa Amini cinayetinden sonra, bir kadın katliamı daha yaşandı!

Protestolara başı açık bir şekilde katıldığı gerekçesiyle darp edilen Mahsa Amini'nin hayatını kaybetmesinden sonra, pek çok kadın sokağa çıkıp olayı kınamıştı. Protestocularla güvenlik güçlerinin çatışmasında kadınlar linç edilerek öldürülüyor.

Bu kez 13 Ekim'de Güney Azerbaycan eyaletinde yer alan Erdebil kentindeki bir liseye düzenlenen baskında, 16 yaşındaki lise öğrencisi Asra Panahi öldürüldü. İddiaya göre genç kız, 'Salam Farmandeh' marşını söylemek istemedi. Olay üzerine baskın yapan güvenlik güçleri çocukları dövmeye başladı, bazıları da tutuklandı. İran'da acımasız ve insanlık dışı baskınların kınandığı ve Eğitim Bakanı Yusuf Nuri'nin istifasının istendiği ortaya çıktı.

İranlı yetkililer suçlamaları reddetti. Panahi'nin amcası ise genç kızın kalp rahatsızlığı sebebiyle hayatını kaybettiğini öne sürdü.

Editör: Didem Bektaş