KARADENİZ’DE KRUVAZİYER HAREKETLİLİĞİ SÜRÜYOR

Astoria Grande, Karadeniz turu kapsamında Türkiye limanlarına ziyaretlerini sürdürüyor.

Soçi’den hareket eden Panama bandıralı dev kruvaziyer, sabah saatlerinde Samsun Limanı’na demirledi.

GEMİDE 808 YOLCU BULUNUYOR

Karadeniz turu kapsamında Samsun’a gelen gemide 808 yolcu ve 455 mürettebatın bulunduğu öğrenildi.

Liman yetkilileri tarafından karşılanan kruvaziyerdeki turistlerin büyük bölümünü Rus yolcular oluşturdu.

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından turistler şehir merkezine geçerek Samsun’un tarihi ve turistik noktalarını ziyaret etmeye başladı.

TURİSTLER YÖRESEL ÜRÜNLERE İLGİ GÖSTERDİ

Şehir merkezinde gruplar halinde gezen turistlerin özellikle yöresel ürünlere ilgi gösterdiği belirtildi.

Benzine Zam LPG’ye İndirim Geldi
Benzine Zam LPG’ye İndirim Geldi
İçeriği Görüntüle

Tur programı kapsamında turistlerin alışveriş yapmasının da bölge ekonomisine katkı sağladığı ifade edildi.

Karadeniz limanlarına düzenlenen kruvaziyer seferlerinin bölge turizmi açısından önemli hareketlilik oluşturduğu değerlendiriliyor.

ROTASINI TRABZON’A ÇEVİRECEK

Samsun’daki ziyaretini tamamlayacak olan Astoria Grande’nin gece saatlerinde limandan ayrılarak Trabzon’a hareket edeceği öğrenildi.

Kruvaziyer turizmi kapsamında Trabzon’a gelen yabancı turist sayısındaki artışın kent turizmine olumlu katkı sunduğu belirtiliyor.

Özellikle yaz sezonunda Karadeniz rotasına olan ilginin artmasıyla birlikte Trabzon Limanı’nın da yoğun günler yaşaması bekleniyor.