Trabzon Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM), bir kez daha millilerimizi yeni bir şampiyonaya hazırlıyor. Genç Kadın Judo Milli Takımı Trabzon'da kampa girdi. Bu sene 7-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 2023 Gençler Avrupa Judo Şampiyonası'nda hedef şampiyonluk.

Takım antrenörleri Mustafa Kalaycı'yla birlikte 25 Ağustos'tan beri kampta. Kamp çalışmaları 5 Eylül'de sona erecek. Şampiyona ise 7 Eylül'de başlayacak. İlk durak Hollanda.

6 aydır çalışan genç kadın judocularımız bu süreç içinde iki turnuvada da yer aldı. Başarılı olan sporcular kampa alındı. Hollanda'daki Avrupa Şampiyonası için teknik direktör onları en iyi şekilde maçlara hazırlıyor.

İlk hedef geçildikten sonra sonraki hedefleri, Ekim ayındaki Dünya Şampiyonası olacak. Bu kez durak Portekiz olacak.

20 milli judocu ile günde 2-3 kez antrenman yapılıyor. Kondisyon ve ağırlık antrenmanlarına ağırlık veriliyor.

Genç Kadın Judo Milli Takımı, geçen yıl hem Avrupa hem de dünya şampiyonalarında madalyalar aldı. Kalaycı, bu yıl da aynı başarıların devam edeceğini dile getirdi. Mustafa Kalaycı, asıl hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu kaydederek, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ile Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu'na da teşekkür etti.