Avrupa'da Şenol Güneş Fırtınası

Abone Ol


Güneş, Trabzonspor’un başında 2011-2012 sezonunda ilk kez yer aldığı Devler Sahnesi’nde 7 puan toplamıştı. Tecrübeli teknik adam Beşiktaş’ta da yine aynı şampiyonada diğer Türk teknik adamlara göre çok başarılı bir görüntü ortaya koyuyor. Şenol Güneş, bugüne kadar Şampiyonlar Ligi’nde Trabzonspor ve Beşiktaş’ın başında 10 kez sahne alırken, bu maçlarda 2 galibiyet, 7 beraberlik ve 1 de yenilgi aldı. Güneş’in Şampiyonlar Ligi’nde özellikle İtalyan takımlarına karşı ortaya koyduğu performans dikkat çekti. 

İTALYANLARA KARŞI ÜSTÜNLÜK KURDU

Şenol Güneş’in yönettiği Trabzonspor, 2011-2012 sezonunda İtalya’nın İnter takımını dış sahada 1-0 mağlup etmiş, Trabzon’da ise golsüz berabere kalmıştı. Güneş’in başında olduğu Beşiktaş da Napoli gibi önemli bir takımı dış sahada 3-2 yenerken, kendi evinde 1-1 berabere kaldı. Böylece Güneş, iki İtalyan takımına karşı tam 8 puan aldı, sadece 2 puan verdi. Şenol Güneş, Devler Ligi’ndeki tek yenilgisini ise Trabzonspor’un başında CSKA Moskova’ya karşı 3-0 ile elde ederken, aynı takımla Trabzon’da golsüz berabere kaldı. Güneş, Fransa’nın Lille takımıyla da kendi sahasında 1-1, deplasmanda da 0-0 berabere kalırken, Bordo-Mavili ekip 7 puan topladı. 

BEŞİKTAŞ’TA DA BAŞARILI GÖRÜLÜYOR

Trabzonspor’un hem futbolcu, hem de teknik direktör olarak efsane isimlerinden biri olan Şenol Güneş, Beşiktaş’ın başına geçtikten sonra da geçen sezonu şampiyon tamamlarken, Şampiyonlar Ligi’nde ne yapacağı merak konusuydu. Napolu’yi bir maçta yenip, 1 maçta berabere kalan Güneş’li Beşiktaş, Dinamo Kiev ve Benfica takımlarıyla ise 1-1 berabere kaldı. Siyah Beyazlılar böylece 4 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ile birlikte şimdiden 6 puana ulaştı. Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde grubu geçme şansı çok yüksek gözükürken, Şenol Güneş’in de, Trabzonspor’dayken topladığı puanın çok üzerinde bir puana ulaşması bekleniyor. 

AVRUPA LİGİ’NDE TABLO DEĞİŞİK

Şenol Güneş’in Şampiyonlar Ligi gruplarında gösterdiği başarıyı UEFA Avrupa Ligi ya da Devler Ligi ön elemelerinde gösteremediği de dikkatlerden kaçmıyor. Güneş, bugüne kadar UEFA Avrupa Ligi’nde çıktığı 11 maçta, 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 de yenilgi aldı. Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde de 4 maça çıktı ve 1 galibiyet, 1 beraberlik, 2 de yenilgi alarak hayal kırıklığı yarattı. Şenol Güneş’in UEFA Avrupa Ligi ön elemelerindeki performansının ise daha da düşük olması dikkatlerden kaçmadı. Bu alandaki 4 maçtan galibiyet çıkaramayan Güneş, 1 beraberlik, 3 yenilgi aldı.
{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }