Ayder Yaylası'ndaki trafik sorununu çözecek olan 1650 araç kapasiteli yeni otopark projesinde sona yaklaşıldı. Açılış Mayıs ayında gerçekleşecek.

AYDER YAYLASI OTOPARKI MAYIS’TA AÇILIYOR

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistin uğrak noktalarından biri. Uzun bir süredir trafik sorunu yaşanan bölgede trafiği rahatlatacak yeni bir çözüm bulundu. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan 1650 araçlık otoparkın hizmet vermeye başlayacağı tarih de belli oldu.

Yaylada karla kaplı dağ yamacına yapılan ve dışarıdan görünmeyen otopark, ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nı ziyaret eden vatandaşlar için ilaç gibi gelecek. Bölgedeki kirlilik ve gürültü ile beraber yaz aylarındaki trafik sorunu otopark projesi ile çözülecek. 1650 araç kapasiteli Ayder Yaylası otoparkı 71 bin metrekare alana inşa edildi.

Yaylaya gelen araçlı turistler otoparka araçlarını bırakarak üst bölümdeki seyir terasına çıkacak, elektrikli araçlarla yayla merkezine çıkacak. Yaylanın alt tabanında çift yönlü yeni bir yol da yapılacak.

Ayder Yaylası, Kavron ve Huser yaylalarına gelen ziyaretçiler bu yolu kullanarak rahatlıkla ulaşımlarını sağlayacak. Araç girişleri sınırlandırılıp yaya yolları artırılacak.

Editör: Didem Bektaş