AYDER'DEKİ TAHTA ARABA YENİDEN GÜNDEMDE

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda tahta arabasıyla saatte 79 kilometre hıza ulaşarak gündem olan Muhammet Karaman, yeni hedefini açıkladı. Hakkında idari işlem uygulanan Karaman, bundan sonraki testlerini yalnızca trafiğe kapalı ve izinli alanlarda gerçekleştireceğini söyledi.

Of'ta Kadın Ve Çocuklar İçin Koordinasyon Toplantısı
Of'ta Kadın Ve Çocuklar İçin Koordinasyon Toplantısı
İçeriği Görüntüle

Mobilyacılık yapan Karaman, geliştirdiği yeni tahta arabayla 100 kilometre hıza ulaşmayı amaçlıyor.

"YAPTIĞIM ŞEYİN SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Ayder Yaylası'ndaki sürüşün ardından jandarma ekiplerinin kendisine ulaştığını belirten Muhammet Karaman, yaşadığı süreci anlattı.

Karaman, "Aslında ben tahta arabayı sadece yarış için yapıyordum. Arabanın son hızını merak ettiğim için Ayder'den indim. Yaptığım şeyin suç olduğunu bilmiyordum. Jandarma ekipleri beni aradı, gerekli işlemleri uyguladı ve bir daha yapmamam gerektiğini söylediler." ifadelerini kullandı.

1782895360 Edtr 6A44D30030E4B3.96128502

YENİ HEDEF 100 KİLOMETRE HIZ

Trafiğe açık alanlarda artık sürüş yapmayacağını belirten Karaman, yeni projesini kontrollü koşullarda test edeceğini söyledi.

"Hedefim aslında 100 kilometre hıza ulaşmaktı, 79 kilometrede kaldım. Yeni aracımı geliştiriyorum. Bunu izinli ve trafiğe kapalı bir alanda test etmeyi planlıyorum." diyen Karaman, yeni aracında hız, denge ve güvenlik üzerinde önemli geliştirmeler yaptığını ifade etti.

TAHTA ARABALARINI KENDİ TASARLIYOR

Çamlıhemşin'in Dikkaya Köyü'nde yaşayan Muhammet Karaman, tahta arabalarının tamamını kendi tasarımıyla ürettiğini belirtti. Daha önce çeşitli yarışmalara katılarak dereceler elde eden Karaman, yeni hedefinin güvenli koşullar altında 100 kilometre hıza ulaşmak olduğunu söyledi.