Ayva çekirdekleri de meyvesi kadar faydalı. Ayva çekirdeği faydaları arasında neler yok neler? İşte, nasıl tüketilmesi gerektiği ve tüm faydaları!

Ayva çekirdeğinin cilde faydaları kadınlar arasında en çok merak edilen doğal bakım ürünleri konusundan biridir. Ayva meyvesindeki besinler aynı zamanda çekirdeklerde de kat bet kat vardır. Peki, ayva çekirdeklerini cildimize nasıl uygularız ve nasıl bir sonuç alabiliriz?

AYVA ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI

Ayva çekirdekleri, sağlıklı bir cilt için faydalı olan vitamin ve mineraller açısından zengindir. Cilde uygulamak nemi hapsetmeye yardımcı olur ve cildi rahatlatır. Ayrıca cildi güneş ışınlarının neden olduğu hasarlardan korur. Çekirdekleri haşlayıp süzüp suyu ile cildinizi temizleyebilir veya çekirdekleri dövüp toz haline getirip peeling yapabilirsiniz.

Peki, sağlık için ayva çekirdeği faydaları nelerdir? Ayva bitkisinin anavatanı İran ve Türkiye'dir. Ayurveda tıbbında öne çıkan ayva çekirdekleri sağlık için çok faydalıdır. Sindirim bozukluklarını önler. Kabız, ishal, gaz, mide sancısı gibi çeşitli mide bağırsak problemlerine karşı etkilidir.

Ayva çekirdeklerinin ana kimyasal bileşenleri arasında steroller, triterpenler, tanenler, fenolik asitler, organik asitler, amino asitler, iyonon glikozitler ve uçucu yağlar bulunur.

İltihap, bakteri ve virüslerden vücudu arındırır. Müshil etkilidir, mideyi yatıştırır ve antioksidan içerdiğinden hastalanmayı önler.

Ayva çekirdeklerinin en büyük sağlık faydalarından biri, sindirim sorunlarından bizi kurtarmasıdır. Asit reflü, kusma, bağırsak hastalığı gibi rahatsızlıkları önler ve tedavi eder.

Ayva çekirdekleri antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Şişmiş ve ağrılı eklemlerden kurtulmak için etkilenen bölgeye haricen uygulanabilir.

Ayva tohumları ve meyveleri, alerjik reaksiyonlardan sorumlu belirli bağışıklık hücrelerinin aktivitesini baskılayarak çeşitli alerji semptomlarını hafifletebilir. Alerji karşıtıdır.

Ayva çekirdeği faydaları saymakla bitmiyor. Bu çekirdekler, antioksidan bakımından zengindir. Metabolik stresi azaltır, iltihaplanmayı azaltır ve hücreleri serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı korur. Bu da bağışıklık sisteminizi destekler.