Kardeş Kömeği (Yardımı) Platformunda Gençliğe Yardım Fonunda düzenlediği kermeste, Azerbaycanlıve Bakü’de yaşayan Türk kadınlarının hazırladığı el işleri, yiyecek ve içecekler, geliri Türkiye’deki depremzedelere gönderilmek üzere satışa çıkartıldı.

Bakü

“Kardeşin acısına kardeş ol” adlı kermeste açılışa Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakü temsilcisi Ufuk Turganer, Azerbaycan Milletvekilleri ve birçok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Cahit Bağcı, Türkiye’nin deprem nedeniyle çok büyük acılar çektiğini fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yaraları saracak güçte olduğunu söyledi.

Cahit Bağcı, Azerbaycan ve Türkiye’nin iyi günde ve kötü günde hep beraber olduklarını belirterek “Azerbaycan’ın sergilediği dayanışma ve desteğin hiçbir tarifi yoktur. Azerbaycan’ın doğusunda batısında, kuzeyinde güneyinde 10 milyonun seferber olduğu, gözyaşı döktüğü ve gücü neye yetiyorsa onu bir an önce Türkiye’ye ulaştırma gayreti ve çabası içerisinde bulunduğunu gördüm. Şeki’den Hikmet amcamızın emekli maaşını henüz almadığı için borç alarak AFAD’a yatırması, Gebele’den bir Hanımefendinin yardımları bırakırken paltosunu da teslim etmesi unutulacak şeylerden değildir.” Şeklinde belirtti.

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dayanışmanın sadece devletlerarası ilişkilerle açıklanamayacağının da altını çizen Cahit Bağcı, bunun topluma yansımış olan bir kardeşlik bağı olduğunu da belirti.

Milletvekili Ganire Paşayeva da Türkiye’deki depremlerin 21.yüzyılın en büyük felaketi ve acısı olduğunu, bu depremin acılarını gidermek için kardeşlerinin acısının paylaşılması gerektiğini söyledi.

Paşayva “Kardeşlik sadece aynı kanı taşımak değil, aynı zamanda duyguyu da paylaşmaktır. Kardeşin üşüdüğünde sen üşümüyorsan, kardeşin açsa sen o açlığı hissetmiyorsan senin kardeşlik duygunda bir sorun var demektir. Kardeş istemez. Kardeş beklediğini hissettirmez. Biz kardeşimizin yanında olmalıyız. Bunun için de teşekkür ve karşılık beklememeliyiz. Bugünlerde o kardeşlik örneğini sergileyen herkese çok teşekkür ediyorum.” Diyerek belirti.