Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, daha önce Akçaabat-Mersin'de temeli atılan Güney Çevre Yolu Projesi şantiyesinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Adil Kraismailoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

"SIRADA 28 MAYIS VAR"

14 Mayıs’ta millî bağımsızlığımız için, bölünmez bütünlüğümüz için, ülkemizin refahı için sandıklara koşan Trabzonlu hemşehrilerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Vatan sevgisi, vatandaşlık bilinci son derece yüksek olan Trabzon, bir kez daha Cumhurbaşkanı’mızın ve Cumhur İttifakı’nın yanında olduğunu gösterdi. 
 
Sandıkta açık ara farkla “Bağımsız, bölünmez ve müreffeh Türkiye” dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de çoğunluğu Cumhur İttifakı’na vererek bize ve ittifakımıza güvendiğini, inandığını, geleceğini burada gördüğünü teyit etti.

Sırada 28 Mayıs'ta yazacağımız destan var. Trabzon rehavete kapılmayacak. Geleceğimizin teminatı için oyunu verecek, sandığını bekleyecek.

"GÜNEY ÇEVRE YOLU 3 KISIMDAN OLUŞACAK"
 
Biliyorsunuz AK Parti hükûmetleri vakit kaybetmeyi sevmez. Milletine, ülkesine hizmet için bir dakikayı bile boşa harcamaz. Biz de seçim sonrasında hiç hız kaybetmeden Trabzon’un geleceğinin, projelerimizin, işlerimizin peşine düştük.
 
Güney Çevre Yolu’nun temelini 1 Mayıs’ta yine sizlerle birlikte atmıştık. Doğu Karadeniz’in en büyük kenti konumundaki Trabzon’umuzun şehir içi ve transit trafiğini düzenlemek için projelendirdiğimiz Güney Çevre Yolu toplam 44 km uzunluğunda. 31 metre genişliğinde, 2x3 şeritli, bölünmüş yol standardında yapacağız. Güney Çevre Yolu, Trabzon şehir merkezini güneyden çevreleyecek şekilde, Çarşıbaşı-Akçaabat Devlet Yolu Ayrımı ile Arsin Devlet Yolu arasında inşa etmeye başladık.
 
Üç Kısım hâlinde hayata geçireceğimiz çevre yolunun ilk aşaması olan 16,5 km uzunluğundaki 1. kısmında yapım çalışmalarına başlamıştık. Gördüğünüz üzere şu anda Güney Çevre Yolu’muzun Karadeniz Sahil Yolu’ndan ayrıldığı proje başında T-1 Tüneli portaline ulaşabilmek için kazı ve destek çalışmalarını sürdürüyoruz.
 
Bu ilk kısım Akçakale’den ayrılıp, mevcut sahil yolunun güneyinden, Kavaklı ve Düzköy’ün kuzeyinden geçerek Sera Gölü Kavşağı’nda son bulacak. Sera Gölü Kavşağı’ndan Karadeniz Sahil Yolu’nun Yıldızlı Yonca Kavşağı’na ve Kanuni Bulvarı’na bağlanacak. Birinci Kısımda toplam uzunluğu 14,5 km olan 7 çift tüp tünel ve 968 metre uzunluğunda 7 viyadük bulunuyor.Çevre yolunun 16,5 ile 22,5 km’leri arasında kalan 6 km’lik tünel 2. Kısmındaysa; toplam 4.550 metre uzunluğunda 2 çift tüplü tünel ile 380 metrelik 2 viyadük; 22,5 ile 44 km’leri arasında kalan 21,5 km’lik 3. Kısmındaysa toplam 16.840 metre uzunluğunda 6 çift tüplü tünel ve 750 metrelik 5 viyadük yer alacak. Özetle, 44 km’den oluşan Güney Çevre Yolu’nun 36 km’si 15 tünelle, 2 km’si ise 14 viyadükle geçilecek.
 
Proje sayesinde; Karadeniz Sahil Yolu’nun Akçaabat-Arsin arasında kalan kesiminde şehir içi ve transit trafiği birbirinden ayıracağız. Ulusal ve uluslararası trafiğin çevre yolu üzerinden hızlı ve kesintisiz ulaşımını tesis edeceğiz. Sahil kesimindeki yoğunluğun azaltılmasıyla da kentte her yöne maksimum trafik erişilebilirliği sağlayacağız. Araçların egzoz emisyonunu da azaltarak şehir geçişindeki hava kirliliğinin önüne geçeceğiz.

"MİLLET OYUNU BOZDU"

Trabzon’un sanayi ticaret ve turizm faaliyetlerini arttıracağız. Ayrıca, Trabzon’un sanayi, ticaret ve turizm faaliyetlerini artıracak proje ile bölgenin kalkınmasına katkı sunacağız.
 
21 yıldır milletimizle bir olduk. Vatanımızı en iyi hizmetlerle donatmak için canla başla çalışıyoruz. Ama görüyoruz ki; millete giden hizmetten rahatsız olan, ülkemize çağ atlatan, istihdamı, ticareti, turizmi canlandıran her projemize saldıranlar, yüreğinde koltuk sevdasından başka bir şey taşımayanlar karşımızda! Millet bu oyunu bozdu!
 
Trabzonlular; 14 Mayıs’ta ciddi bir katılımla sandığa gitti ve vatanseverlik nedir tüm dünyaya gösterdi. Mukaddes emaneti yeniden Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhur İttifakı’na verme yönünde irade gösterdi.

"REHAVETE YER YOK"
 
Trabzonlular; “Durmak yok; istikrara, gelişmeye, kalkınmaya devam” dedi. “Yola, doğru adamla devam” dedi. Bu bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Unutmamalıyız ki seçimler bitmedi. Bu son dönemeçte rehavete yer yok!

14 Mayıs’ta “Durmak yok” dedik, 28 Mayıs’ta da Cumhurbaşkanı’mız için yola devam diyeceğiz. Trabzon’dan Cumhurbaşkanı’mıza rekor destek vereceğiz! Dosta, düşmana Türkiye emin ellerde diyeceğiz. Çünkü bu çok kritik bir seçimdir: 

Terör örgütleriyle kol kola girenlere, 
Depremzede kardeşlerimize hakaretler yağdıranlara en büyük dersi biz vereceğiz! Bizim millet sevdasından, Türkiye sevdasından başka sevdamız yok… 

"DEPREMZEDELERDEN HESAP SORMAYA KALKTILAR"

Biz milletimizle 21 yıldır tek yüreğiz. Milletimizin de her zaman bunu gördüğünü bir kez daha sağır Sultan’a bile duyurmanın zamanıdır! Milletin acısı acımızdır, sevinci sevincimizdir. Çünkü bizim için Halka hizmet, Hakk’a hizmettir. Onlar bunun ne demek olduğunu bile bilmez. Umursamaz. İşte seçimden sonra deprem bölgesi için söylediklerini gördük...  
 
Bocalıyorlar Sevgili Kardeşlerim… Dengeleri bozuldu… Milletin sesini duymuyorlar ama seçimde istediklerini alamayınca da ilk çatacakları yer millet oldu. Hesap sormaya kalktılar! Depremzedelerden hesap sormaya kalktılar! Bu arlanmaz vicdansızlar, deprem bölgesine gönderdikleri yardımları kesmekten, otellerdeki depremzedeleri kapı dışarı etmeye kadar her türlü vicdansızlığı sergilediler bu pervasızlıklardan, hangi partiye oy verirse versin 85 milyonun tamamı üzüntü duyuyor.

Kimse endişelenmesin, bu kötülük furyası karşısında hiçbir vatandaşımız umutsuzluğa kapılmasın. Milletimizin ve insanlığın ortak vicdanını yere düşürmemek, bizim asli görevimizdir. Devlet-millet dayanışmasıyla inşallah yaralarımızı hep birlikte saracağız. Depremzede kardeşlerimizi sahipsiz bırakmayacak, yanlarında olmayı sürdüreceğiz.
 
Onların milletle bir olması mümkün değil anlaması mümkün değil. Derdine derman olması mümkün Değil! Neyse ki; halkımız suyu getirenle testiyi kıranları çok iyi biliyor, iki zihniyet arasındaki farkı çok iyi görüyor. Bizim milletimize sevdamız da bitmez… Hizmetimiz de bitmez…

"TRABZON'U KARADENİZ'İN PARLAYAN YILDIZI YAPACAĞIZ"
 
Bundan sonra Trabzon ve tüm Türkiye için yeniden güzel bir dönem başlayacak. Halkımızın teveccühüyle AK Parti’miz 4 vekille Gazi Meclis’te Trabzon’u temsil edecek ve Karadeniz’in lokomotif şehri Trabzon’u hep birlikte Karadeniz’in parlayan yıldızı yapacağız. 
 
Eserlerimizi, hizmetlerimizi bir bir milletimize sunacağız. Hem Trabzon’umuz, hem de ülkemiz için çok büyük planlamalarımız var: Yıllar içerisinde durmadan çalıştık, proje ürettik ve bu projeleri hayata geçirdik. Ülkemizin dört bir yanında hizmet fırtınası estirdik.

Hem Trabzon’da hem de yurdumuzun dört bir yanında hizmet ve projelerle dolu yoğun bir mesai harcıyoruz. 23 Nisan da Ortahisar Belediyesi Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu’nu hizmete açtık. 24 Nisan’da, Kanuni Bulvarı Çatak Kavşağı-YenicumaKavşağı arasını açtık. Böylelikle; 28 km’lik Kanuni Bulvarı’nın 18 km’sini tamamladık. Araklı-Bayburt Yolu’nun yapım çalışmalarını başlattık. 26 Nisan’da Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı’mızın açılışını ve Ankara’dan Sivas’a ilk seyahati yaptık. 27 Nisan’da TCDD TÜRASAŞ Tesislerimizde üretilen ilk yerli ve millî elektrikli trenimizi hizmete aldık. 28 Nisan’da Adana’da Seyhan Nehri’nin üzerine 1700 m uzunluğunda Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü inşa ederek hizmete açtık. 29 Nisan’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kadın İstihdam ve Yaşam Merkezi’ni açtık.

Ordu’da Ünye-Akkuş Niksar Yolu’nun temelini attık. Konya’da, KONYARAY Projesi yapım çalışmalarını başlattık. 1 Mayıs’ta şu an bizleri bir araya getiren 43 km’lik Trabzon Güney Çevre Yolu’muzun temelini atmıştık.2 Mayıs’ta Ganita Faroz sahil düzenlemesini hizmete sunduk. 3 Mayıs’ta Zigana Tüneli’ni açtık. Avrupa’nın 1.’si Zigana Tüneli’ni Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Bayburt ve Erzurum’a bağlayan ve yüksek yoğunlukta trafik yükü taşıyan güzergâhta, 14,5 km uzunluğunda çift tüplü tünel olarak inşa ettik.

Seyahat süresini 1 saat kısaltan Zigana Tüneli ile muhteşem bir eseri bölgemize ve dünyaya kazandırdık. 11 Mayıs’ta Trabzona bir müjde verdik. Boztepe Kentsel Tasarım Projemizi Hemşehrilerimizle paylaştık. 

Trabzon Büyükşehir Belediyemiz eliyle hayata geçecek Boztepe Millet Bahçemiz Trabzonumuza çok yakışacak.  Bu saydıklarım sadece son birkaç hafta içinde milletimize, Trabzon’umuza kazandırdığımız eserlerden bazıları.

"BU YÜZYIL TÜRKİYE YÜZYILI OLACAK"

Madem ki Trabzonlular yola doğru adam ile devam ediyor biz de elbette durmayacağız. Bu heyecanla Trabzon Hafif Raylı Sistem Hattı’na başlayacağız. Yılda 15 milyon yolcuya hizmet verecek, 70 bin metrekarelik terminali, 3200 m uzunluğunda pistiyle Yeni Trabzon Havalimanı’na başlıyoruz! Samsun-Trabzon-Sarp hızlı tren projemizi de hayata geçireceğiz.
 
Bu yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak… Hizmet ve eser siyaseti anlayışımızla hiç kimse ama hiç kimse yarışamaz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız liderliğindeki Ak Parti ve Cumhur İttifakı Belediyelerinin de Ak Parti Hükûmetlerinin de 21 yıl içinde Türkiye’ye kazandırdıkları ortada. Bugün 2002 Türkiye’si ile kıyaslanmayacak bir konuma geldik çok şükür. Yılların ihmaline son verirken diğer yandan ülkemizi geleceğe taşıyan, çağ atlatan nice projelere imza attık.
 
Yüzyılda yapılabilecek işleri 21 yıla sığdırdık.
Şimdi, Trabzon’u çok daha ilerilere taşıyacağız.
Trabzon’u hep birlikte refah merkezine çevireceğiz. Trabzon’u bir marka kent, cazibe merkezi yapacağız.
 
Bizler de her zamanki azmimizi, enerjimizi, vatan sevdamızı, millet aşkımızı en doğru biçimde sürdürecek; Trabzon’umuza ve Türkiye’mize en büyük eserleri, hizmetleri kazandırmaya devam edeceğiz.

"İKİNCİ TURDA SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKACAK"
 
Bu dengesi bozulmuş, gözü koltuktan başka bir şeyi görmeyenlerin hâlini 14 Mayıs gecesi gördük. Televizyon ekranlarında oynadıkları “kazandık” tiyatrosunu hep birlikte takip ettik. Sandığın rengi belli oldukça yalanları ortaya çıktı. Manipülasyon yapmak istedikleri belli oldu. Buna rağmen, yanlış yönlendirdikleri seçmenlerinden de kamuoyundan da özür dilemediler.
 
Bunlar kendi oyunlarının içine batmışken 14 Mayıs’ta milletimiz biz kez daha: Dualarımız, Rüyalarımız, Umutlarımız Recep Tayyip Erdoğan’la dedi. İkinci turda sesimiz daha da gür çıkacak. 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı’mıza verilen destek daha da çok artacak.

Trabzon; bağımsız, bölünmez ve müreffeh Türkiye için; Türkiye Yüzyılı için bir kez daha gür bir sesle liderimiz Recep Tayyip Erdoğan diyecek!

Kazandıklarımızı koruyacak ve inşallah daha da yükselteceğiz. Ülkemizi terör örgütlerinin oyuncağı hâline getirmeye çalışanların yüzüne sandık sonuçlarını çarpacağız. Biz biriz, bizi bölemezsiniz, terör örgütlerini içimize sokamazsınız, bizi batı’ya oyuncak edemezsiniz, diyeceğiz. Çünkü biz Trabzon’uz. Çünkü biz Türkiye’yiz diyeceğiz! Enerjimiz, heyecanımız ve inancımız tam. Milletimizin umudu olmaya, güveni olmaya doğru emin adımlarla devam edeceğiz. 

Milletimiz başladığı işi 28 mayıs’ta sandıkta bitirecek! Türkiye üzerinde oyunlar oynamak isteyen terör örgütleri de küresel emperyalistler de sandığa gömülecek!  28 Mayıs’ta;“Durmak Yok, Yola Devam!” diyoruz.  “Büyük Türkiye Zaferi için Herkes Sandığa!” diyoruz.