Hayatlarının ağırlıklı kısımlarının şantiyede geçtiğini belirterek, yapılan işlerin çok kutsal olduğunu söyledi. Belediye ve fen işlerinde yapılanların vatandaşların hayatını kolaylaştırdığını anlatan Karaismailoğlu, sonucunda hem şehirlerin geliştiğini hem de istihdam alanlarının arttığını hem de üretim artmasıyla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlandığını belirtti. 
Bakanlığın bünyesindeki 5 bin şantiyede 700 bin çalışma arkadaşlarının bulunduğuna işaret eden Karaismailoğlu, son 20 yılda ülkede büyük gelişmeler olduğunu kaydetti.

fe821dfc-4bd9-4430-a24e-fb8d5339b99a

Karaismailoğlu, “Bugünde memleketime daha iyi hizmet verebilmek için Cumhurbaşkanımız da bizi Trabzon’dan sorumlu kıldı. O da bizim için büyük bir şereftir. Trabzon için daha büyük düşünmeye başladık. Mega projeler alanında Trabzon için planladıklarımız var. 43 kilometrelik Güney Çevre Yolu’muzun 16 kilometrelik kısmı olan ilk etabının temelini 1 Mayıs’ta atacağız.  1 Mayıs İşçi Bayramı’nı 1 Mayıs’ta temel atarak şantiyede kutlayacağız. Daha sonra ikinci ve üçüncü etaplarını yapacağız. Yüzde 80 tünel ağırlıklı bir proje. Bunu da bitireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Trabzon’a ve Karadeniz’e yakışır denize dolgu 3 milyon metrekarelik bir alanda 15 milyon yolcu kapasiteli havalimanı yapacaklarını anlatan Karaismailoğlu, hızlı tren bağlantılarıyla ilgili de master planları çizdiklerini söyledi. Karaismailoğlu, yine şehir içindeki raylı sistem hatlarıyla Trabzon’u çok güzel günler beklediğini belirterek, süreklilik ve istikrarın önemine dikkati çekti. 
14 Mayıs’ın Türkiye Cumhuriyeti tarihi için çok önemli olduğun altını çizen Karaismailoğlu, bu kadar güzel işlerin yapılması için güçlü irade ve liderlerin olması gerektiğini söyledi.

Editör: Haber TS