EYT’liler için heyecan dolu bekleyiş devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş EYT konusunda tarih veremeyiz demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili açıklık göstererek EYT’lilerin ilk emekli maaşlarının Şubat ya da Mart ayında yatacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT ile ilgili açıklama yaptı. Ak Partili Elitaş tarafından geçtiğimiz günlerde EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ama bizden bir tarih istemeyin. Çünkü muhalefet 20 milletvekiliyle meclisi tıkayabiliyor. Bu engellemeleri de dikkate alırsak bir süre vermemiz mümkün değil diyerek EYT’lilerin endişelenmesine neden olmuştu. Konuyla ilgili Bakan Bilgin müjdeyi verdi.

İlk Maaşlar Şubat ya da Mart’ta Ödenecek!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna yasa teklifinin ay sonuna kadar geleceğini belirten Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ilk maaşların Şubat ya da Mart ayında hesaplarda olacağını belirtti. Bakan Bilgin tarafından EYT ile ilgili vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’na iletilen tüm dosyaların bir ay içinde sonuca bağlanacağını belirterek Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Bu sorunu kökten çözün dedi. Türkiye’nin gücü Cumhurbaşkanımızın büyük desteği ile bunları yapıyoruz diye konuştu.

Emekli Aylığı Arttı

EYT kapsamında bağlanacak aylıkların yeni maaş düzenlemesi sayesinde artış gösterdiğine dikkat çeken Vedat Bilgin:

"En düşük emekli aylığını 5 bin 500 lira yapmamız çok işe yaradı. Çünkü mevcut EYT'lilerin aylığı çok düşüktü. Yüzde 60'a yakını 3.500-4.500 arasında olacaktı. Neticede prim seviyeleri düşük, prim miktarı sınırda olan vatandaşlar bunlar. Bir de özel sektörde hep asgari ücretten gösteriliyor primler, dolayısıyla düşük maaşlardı" dedi.