Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Esenboğa Havalimanı ihalesi son dakika açıklamasında bulundu. İhale kira bedeli...

Esenboğa Havalimanı ihalesi ne durumda? Havalimanının kamu-özel işbirliği kapsamında kapasitesinin artırılması için yapılan ihalede, kira bedelinin dörtte biri peşin olarak ödendi. Bakan Adil Karaismailoğlu, 27 Nisan tarihinde 140 milyon euroluk yüzde 25'lik ihale kira bedelinin ödendiğini duyurdu.

Esenboğa Havalimanı ihalesi 20 Aralık 2022 tarihinde yapılmıştı. Havalimanında iç-dış hatlar, CIP terminalleri, genel havacılık bölümlerinde kapasite artırılmasına yönelik ilave yatırımlar söz konusu idi. İhalede en yüksek teklif TAV Havalimanları Holding AŞ’den geldi ve bu teklif 560 milyon 500 bin euro oldu.

Bakan Adil Karaismailoğlu, ihalede yolcu garantisinin olmadığını hatırlatarak, ihaleyi alan şirketin kira bedelinin yüzde 25'ini geçtiğimiz gün ödediğini duyurdu.

Adil Karaismailoğlu, Esenboğa Havalimanı ihalesinin ekonomiye olan güvenin kanıtı olduğuna dikkat çekti. "Dünyada daha fazla söz hakkına sahip olacağımız havacılık sektöründe yatırımlarımız geleceğin nişanesi olacak" dedi. 

Editör: Didem Bektaş