9 Aralık Cuma günü vizyona girecek olan Kurak Günler filmi bugün manşetlerde. Kurak Günler filminin konusu nedir? Kurak Günler oyuncuları kimlerdir?

Ödüllü yönetmen Emin Alper'in sanat filmi Kurak Günler, yarın vizyona giriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, filmin vizyona girmesinden günler önce film için sağladığı bütçe desteğini geri çekti. Bu olay basında geniş bir yer bulurken, Emin Alper yarın vizyona girecek olan filmi için sinemaseverlere çağrıda bulundu. Peki, Bakanlığın desteğini çektiği film neden tepki görüyor? Kurak Günler filmi konusu nedir? Filmde kimler rol alıyor?

KURAK GÜNLER KONUSU

Kurak Günler LGBT vurgusu yapıldığı gerekçesiyle şu sıralar gündemde. Kültür ve Turizm Bakanlığı finansal desteğini geri çektiği gibi yasal faiziyle birlikte geri ödeme talep etti. 9 Aralık 2022 Cuma günü vizyona girecek olan filmde tepki çeken sahnelerin yer alması Bakanlığı harekete geçirdi. İşte, Kurak Günler konusu…

75. Cannes Film Festivali'ne katılan tek yerli yapım olan sanat filmini Emin Alper yazdı ve yönetti. Yanıklar kasabasına tayin olan genç savcı Emre'nin belediye başkanı Selim ve kasaba halkı tarafından yeni faaliyetlerinde engellenmesi, gazeteci Murat ile işbirliği yaparak kasabayı kalkındırma çabası konu ediniliyor.

KURAK GÜNLER OYUNCULARI

Kurak Günler oyuncuları arasında başrolleri son yılların en başarılı erkek oyuncuları Selahattin Paşalı ve Ekin Koç paylaşıyor. Kurak Günler filmi oyuncuları ve karakterleri…

Selahattin Paşalı - Emre

Ekin Koç - Murat

Selin Yeninci - Zeynep

Erol Babaoğlu - Şahin

Erdem Şenocak - Kemal

Kazım Sinan Demirer

Hatice slan

Ali Seçkiner Alıcı

Onur Gürçay

Nizam Namidar

Editör: Didem Bektaş