Yaşam

Bakanlıktan Bu Şartı Sağlayanlara 6000 TL Destek

Abone Ol

Aile Bakanlığı o kadınların sesine kulak verdi! Şartı sağlayanlara 6000 TL nakit yardım verecek - Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere yönelik Sosyal Yardım Programı kapsamında yer verilen Nakit Yardım Programına dahiline yeni bir başlık daha eklendi. Yardım desteğinde 6 bin TL verilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2023 yılına ait bakanlık bütçe görüşmeleri yapılmıştı. Komisyon yetkililerine karşı görüşme Bakan Derya Yanık'ın sunumuyla başladı. Önümüzdeki yıl vatandaşlara yönelik verilen desteklerin artması, etkinlik, uygulama ve projelerin geniş kapsamlı kitlelere ulaşması adına bütçe artırıldı. Geçen sene ortalama 350 TL verilen destek boyutu bu sene artan ekonomik zorluklar karşısında 750 TL seviyelerinde ilerlemekte. Hükümet yetkilileri dar gelirli ihtiyaç sahibi vatandaşların taleplerine karşı yanıt verdi. Sosyal devlet anlayışı ile hareket eden hükümet ve bakanlık yetkilileri desteği 1000 TL'ye çıkardı.

Nakit Yardım Programında yer alan destek, iki ayda bir bin TL olarak verilecek. Başvuru detayları ve tüm merak edilen başlıklar aşağıda yer verildi.

DESTEK KAPSAMI

Hane içerisinde sosyal güvencesi birey olmamalı, 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi ve son resmi nihaklı eşini kaybetmiş kadınlara verilecek.

İSTENİLEN EVRAKLAR

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı

VERİLECEK TUTAR

1000 TL olarak belirlendi.

ÖDEMELER NE ZAMAN YATIRILACAK

Ödemeler her ay içi hesaplanmakta ama 2 ayda bir yatırılmaktadır.

Bakanlık bu yıl özellikle Haziran ayından sonraki dönem içerisinde milyonlarca vatandaşa onbinlerce haneye elektrik, su, doğal gaz, genel kapsam fatura, gıda, barınma, giyim, ulaşım ve diğer alanlarda yüksek boyutlara ulaşan yardımlarını artırmaya yönelik kararında sosyal devlet anlayışı ön planda tutuldu. Böylelikle özellikle de eşi vefat etmiş ihtiyaç sahibi kadınlara yönelik iki ayda bir bin TL verilmesinde de yakın tarihte iddialara göre artırım olacağı söylentileri var. Ancak resmi kurumlar tarafında açıklama gelmedi.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }