A Milli Takım'da Vincenzo Montella dönemi resmen başlarken kadroya çağrılan isimler arasında Ay-yıldız formayı ilk kez giyecek isimlerden en dikkat çekeni ise Trabzonspor'un sezon başında kadroya kattığı Rayyan Baniya oldu.

Beninli bir baba ve Adanalı bir annenin çocuğu olarak 1999 yılında İtalya'da dünyaya gelen Baniya, futbola Modena altyapısında başladı. 2016 yılında Verona'ya transfer olan başarılı savunmacı ardından sırasıyla, Mantova, Renate ve yeniden Mantova formalarını kiralık olarak giydi. 2021 yılında bedelsiz olarak Fatih Kargümrük'e katıldı.

Fatih Karagümrük forması altında gösterdiği performansla dikkatleri çekti ve bu sezon başında 2 milyon Euro civarı bir bonservis bedeliyle Trabzonspor'a transfer oldu.

OZAN KABAK'IN YERİNE ÇAĞRILDI

Hoffenheim'de forma giyen milli oyunculardan Ozan Kabak'ın son lig maçında sakatlanması üzerine Teknik Direktör Vincenzo Montella tercihini Rayyan Baniya'dan yana kullandı.

829x469-baniya-buyuk-gurur-1696873417532 (1)

17 YAŞINDAYKEN SÖYLEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Arif Boşluk: Umarım Herkes Memnun Kalmıştır Arif Boşluk: Umarım Herkes Memnun Kalmıştır

Rayyan Baniya'nın 17 yaşındayken verdiği bir röportaj ortaya çıktı. Genç savunmacı o dönemde, henüz gelecek vaadeden bir oyuncuyken dahi yaptığı açıklamada hayalinin bir diğer vatandaşlığını taşıdığı İtalya değil Türk Milli Takımı olduğunu ifade ettiği belirlendi.

Yine o dönemde verdiği röportajda idol olarak Raphael Varane'ı gördüğünü söyleyen Baniya, hayalinin ise bir gün Şampiyonlar Ligi'nde forma giymek olduğu ifade ediyor.

Kaynak: Fanatik

Editör: Haber TS