Bartın maden ocağı faciasında hayatını kaybeden ve yaralı olarak kurtarılan madencilerin, kazadan önce çekilen son fotoğrafları ortaya çıktı.

Tüm Türkiye Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciasıyla yıkıldı. 41 madencimiz patlamadan hayatını kaybetti, yaralıların bir kısmının tedavisi devam ediyor. Hayatını kaybeden madencilerin cenazeleri toprağa verildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesi'ne ait Bartın maden ocağı bundan sadece 2 gün önce normal işleyişine devam ediyordu. Akşam saatlerinde maden ocağında grizu kaynaklı bir patlama meydana gelmiş, olay yerinde pek çok madencimiz hayata veda etmişti. Madencilerden kurtulanların tedavisi devam ediyor. 41 madencinin hayatını kaybettiği Bartın maden patlaması, onlardan geriye yürek burkan fotoğraf kareleri bıraktı...

Her zamanki gibi aileleriyle vedalaşıp maden ocağına gelen işçilerin, kazadan kısa süre önce çekilen bir fotoğrafları paylaşıldı. Bu fotoğrafa yürek dayanmaz!

Bartın madencilerinin mesaiden önce minibüste çekilmiş bu görüntüsünde, içlerinde hayatını kaybetmiş işçilerin de yer alması yürek parçaladı.

Çok değil, minibüste çekilen bu kareden saatler sonra işlerinin başına geçen madenciler, akşam 18.00 sıralarında gerçekleşen patlamada hayata gözlerini yumdu. Bu kareden sağ kurtarılan tek işçi Erol Bulduk (solda) oldu. Bulduk'un tedavisi İstanbul'da devam ediyor.

Editör: Didem Bektaş