Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi Toplantısı Yapıldı Trabzon Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı Projesi Toplantısı Yapıldı

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Muhammet Erkan seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Erkan’a gençler tarafından yoğun bir ilgi var. İlginin sebebi ise Muhammet Erkan’ın gençlere karşı olan yaklaşımı ve projelerinin heyecan yaratması. Her fırsatta Trabzon’u gençler ile yöneteceğini ifade eden Erkan projelerini anlattı.”

“İŞBİRLİKLERİ İLE GENÇLER DESTEKLENECEK”
Açıklamasına gençlerin önemini vurgulayarak başlayan Erkan, “Ülkemizin en büyük zenginliklerinden biri de genç nüfustur. Onların hayallerine, umutlarına, heyecanlarına ve beklentilerine cevap vermek ve bu muhteşem potansiyeli Türkiye’nin geleceğine tahsis etmek vazgeçilmez prensiplerimizden biridir. Dünyayı bilen, küresel düşünebilen ama yerel hareket eden Türkiye sevdalısı gençlerin ülkemizin yarınları olduğuna inanıyorum. İYİ Parti’nin belediyeciliğinde gençlik Meclisi ve kent konseyleri kuracağız. Düzenli toplantılar yaparak kentle ilgili alınacak kararlarda, gençlerin görüşlerine başvuracağız. Sanayi Odaları, Ticaret Odaları ve ilgili diğer sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa istihdam projeleri hazırlayacağız, mesleki eğitim kursları düzenleyeceğiz ve gençlerimizi yarınlara hazırlayacağız. İlgili kuruluşların ve uzmanların destek ve onayı ile gençlerimizin hazırladığı özellikle bölgemizin ihtiyaç duyduğu projeleri, kalıcı iş imkanına dönüştürebilmek için mikro krediler vereceğiz. Sanayi ve Ticaret Odaları ve Üniversitelerle işbirliği yaparak teknolojik inovasyon merkezleri kuracağız. Yerel iş gücü potansiyellerine ve ihtiyaçlara göre buralarda kodlama, robotik ve dijital sanatlar, yapay zeka, siber güvenlik, veri analizi ve yazılım gibi kurslar vereceğiz. Bu alanlarda kendini geliştiren, proje üreten ve projesi onaylanan gençlerimize mikro kredi desteği vereceğiz. “ ifadelerini kullandı.

GENÇ KART SİSTEMİ

‘GENÇ KART’ adında bir sistem kurarak gençlerin sosyal alanlarda indirimlerden faydalanmasını sağlayacaklarını dile getiren Erkan, “Bölgemizdeki yapılmış ancak yeterince yararlanılmayan millet bahçelerinde, gençlerin spor yapabileceği, sosyalleşeceği alanlar kuracağız. Belediye bünyesinde kuracağımız aş evlerinde gençlerimize ücretsiz yemek temin edeceğiz. Üniversite öğrencilerimizin bir araya geleceği, sosyalleşeceği, ders çalışabileceği konsept projeler hazırlayacağız. Buralarda gençlere ücretsiz yiyecek, içecek temini yanında, alanında deneyimli ve başarılı isimleri davet ederek gençlerle buluşturacağız. Anlaşmalı restoran, lokanta ve kafelerde geçerli olacak ‘GENÇ KART’ sistemini getireceğiz ve gençlerimizin  buralardan indirimli hizmet almasını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.
 
“GENÇLERLE BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Son olarak Trabzon’u gençlerle yöneteceğini yineleyen Erkan açıklamasını şu sözlerle bitirdi:
“Genç girişimcilerimize pazarlama, satış, ulaşım ve depolama destekleri sunacağız. Gençlerimizin enerjisinden, üretkenliğinden, zorlukları çözme yetenek ve sabırlarından yararlanacak; iyi yönetim anlayışımız çerçevesinde milliyetçi, demokratik ve kalkınmaya odaklı olarak kentimizi gençlerimizle yöneteceğiz. Gençlerimizden isteğimiz bütün önyargılarından kurtulmaları, İYİ Parti’yi değerlendirmeleri düşünerek karar vermeleridir. Seçim sloganımızı #düşün olarak belirledik. Gençlerimizi düşünmeye ve düşünerek karar vermeye davet ediyoruz.”