Trabzonspor Olağan Genel Kurulunda açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu önemli konulara dikkat çekti.

İşte Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"Sürekli olarak anlatmaya çalıştık. Defalarca söyledik. 1 tane önemli nokta var. Ülke futboluna Süper lig kulüplerinin gelir kalemi 500 milyon dolara imzalanmış olan naklen yayın sözleşmesi idi. 2018’de 2 puan karşılığında geliri 800 bin euroydu. 2022-23 sezonunda 115 milyon dolara düştü. Trabzonspor deplasmana gidip berabere kaldığında puan karşılığı aldığı para 70 bin euro. Deplasman giderinizi bile karşılamıyor. Eleştiriler yapılırken göz önünde bulundurulmalı. Azami gayreti gösterdiğimiz yerde ülkedeki ekonomik koşullar, kur artışı, enflasyon çok etkili oldu. Bu borcu burada tuttuysak çok büyük başarı olarak söylemiyorum ama ne kadar hassas davrandığımızın en büyük göstergesidir. Yayıncı kuruluşun da iddiaları var. Süper Lig’in marka değerinin düştüğü ve aynı zamanda da korsan yayınlardan dolayı gelir kaybına uğradığı ifade edildi. Doğrudur. 100 kişiden sadece 11’i abone. Diğerleri bir şekilde IP tv üzerinden korsan şekilde izliyor. Tüm futbol ailesinin bireylerinin üstlenmesi gereken bir sorumluluk” diye konuştu.

TRABZONSPOR UEFA'DAN NEDEN CEZA ALDI?

Ağaoğlu, “Pandemiden kaynaklanan gelir kayıplarını biz yaşadık. İlk kez lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için ön eleme ve Play Off oynadık. Eleştiriyoruz. İlk 32 takım arasına girmedik diye. Maçlar başladığında UEFA’da 156. sıradaydık. Neden 32’ye giremedik, gelir kaybımız nedir. Sadece 11 milyon Euro kaybımız. Maçlarda galibiyet olarak UEFA başına 680 bin Euro’dur. UEFA’nın sitesinde yazıyor onlara buradan ulaşabilirsiniz. Yönetim kurulu giderleri altındaki 95 milyon lira nedir… Primler, deplasman, uçak yol, kamp, personel giderleridir. Çok büyük gelir kaybına uğradık. 2018-2022 yılları arasındaki 4 yıl… Trabzonspor diğer 3 büyük takımla kıyasladığımızda 136 maç oynamış. Beşiktaş 296 puan, Fenerbahçe 284, Galatasaray 267 ve Trabzonspor da 203 puan aldı. Lider konumunda olunan Beşiktaş ile arasında 93 puan var. 4 yıllık sportif bilançomuz. 1 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 2 Süper Kupa aldık. Bizden önceki 4 yılda sıfır kupa var” dedi.

TRABZONSPOR ALTYAPISI

“Altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncuların ufak bir hatalarında biz sahip çıkmayalım sadece tüm camia olarak sahip çıkalım. Bu konuda çok zorlanıyoruz. Ahmetcan Kaplan’ın kadroda olduğu dönemde neden stoper transferi yaptın denilebilir. Ağır eleştirilere maruz kalırken lütfen aynı şekilde bu eleştirilere sizler de cevap verin. Toplumsal bilinci biz oluşturamazsak yetiştirdiğimiz noktada büyük sıkıntılar yaşarız ve yaşadık 4 yıllık süre içinde.”

 “En fazla verim almamız gereken yerden minimuma yakın verim alıyoruz. İmkan yok, tesis yok, malzeme yok denirdi. Bu ülkede son 15 sene içinde 36 modern stat inşa edildi. Kulüplerin kullanımına tahsis edildi. Dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama bu. Özkan Sümer Futbol Akademisi de Trabzonspor’un altyapısına tahsis edildi. 1600 civarında ülke genelinde sentetik ve çim saha tahsis edildi. Ülkenin sporcu yetiştirmekteki sorunu tesis değilmiş. Eğitim ve sporu yönettiğini düşünen insanların iradesindeki noksanlık ortaya çıkıyor.”

Editör: Hasan Yılmaz