Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup ettiği karşılaşma sonrasında futbol kamuoyu Trabzonspor’a karşı VAR hakemi Mete Kalkavan’ın gerçekleştirdiği operasyona tepkisini gösterdi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan karşılaşma sonrası gösterdiği tepki ile alakalı olarak HaberTS’ye özel açıklamalarda bulunarak, “Bu problem sadece Trabzonspor’un değil Türk futbolun problemi haline geldi. İnsanların Türkiye’de futbola sevgisi çok fazla. Sayın Cumhurbaşkanımızın da futbola sevgisi başka. Çok sayıda bakanımız var herkes futbolla iç içe. Bizler iç içeyiz, insanlar iç içe. Bu kadar sevginin olduğu yerde bu kadar büyük yanlışların olmaması gerekiyor. Yani teknolojiye bu kadar para harcanıyor. Bu kadar sistem kurulmuş. Herkes devrede, bu kadar yayın var herkes her şeyin ne olduğunu görüyor. Tüm bunlara rağmen, önündeki televizyona rağmen, o görüntüleri ileri geri oynatmasına rağmen, her şeyi inceleme şansları olmasından sonra hala bu kararları biri verip arkasında duruyorsa, ben yönetici arkadaşlara söyledim federasyonda, biz çok daha farklı tedbirler durumunda kalırız. “ İfadelerini kullandı.

Daha öncesinde de benzer durumun yaşandığını ve Trabzonspor’un TFF yöneticileri tarafından bilgilendirmesinin resmiyete dökülmediğini belirten Başkan Ertuğrul Doğan, HaberTS İstanbul sorumlusu Ömer Karakaş’a yaptığı açıklamalarda ”Açıklama henüz resmi olarak olmadı. Talebimiz o yöndeydi. Resmi olarak açıklandıktan sonra göreceğiz. Çünkü daha önce  buna benzer şeyler Trabzonspor Pendikspor maçı sonrasında da yaşandı. Hakemin ceza aldığı söylendi ama bir hafta sonra hakem göreve verildi. Net şekilde söylüyorum bunlara izin vermeyeceğiz. Meydanı bu kadar boş bulup hareket edemeyecekler. Biz bulunduğumuz her yerde, sesimizin ve gücümüzün yettiği kadar bunların hepsini konuşacağız. Allah’a şükür onlara da gücümüz yeter camia olarak. Ama bunları hallediyorsun, Trabzonspor’un sıkıntıları devam ediyor. Biz her zaman camia olarak çok güçlü olmak durumundayız. Çünkü senin gibiler benim gibiler bu çalınan şampiyonluklar ile büyüdü. Dolayısıyla başımıza ne geleceğini biliyoruz. Bunlar başımıza gelmeye de devam edecek. Camia olarak bir arada olmamız lazım. Güçlü olmamız lazım. Takımın sahada iyi olması lazım. Taraftarların tribünlerde takımına gerçek anlamda sahip çıkması lazım. Hocamızın da dediği gibi “beraber defans, beraber hücum” yapması lazım. Ve bunu Konyaspor maçında da göstermesi lazım. Yani yönetime destek çıkmayabilirsin, yönetimi sevmeyebilirsin. Bunlar önemli konular değil. Biz gideriz, bizden daha iyisini yapan biri gelir, o yapar bu görevi, biz de yanında oluruz. Bunlar da konu değil. Şuanda ki pozisyon itibariyle seyircimizin ana görevi bu takıma sahip çıkmak ve yanında olmak. Biz kendimiz için bir şey istemiyoruz. Lütfen Trabzonsporlu taraftarlar, hocalarına, sahada oynayan futbolcularına maç sonuna kadar sahip çıksın, yanında olsun. Bunları biz yaparsak aşamayacağımız engel yok.” İfadelerini kullandı.

 

Umut Güneş'ten Maç Sonu Açıklamaları Umut Güneş'ten Maç Sonu Açıklamaları