Başkan Galibiyet Sonrası Tolunay Kafkas Hakkında Konuştu

Abone Ol
Tolunay Kafkas yönetimindeki ilk lig maçında Gaziantepspor'u 4–1 mağlup eden Trabzonspor, hırsı ve mücadeleci kimliğiyle umut verdi.

Başkan Sadri Şener de yeni teknik direktörleri Tolunay Kafkas'ın hırslı ve iddialı kişiliğinin Trabzonspor'la birebir örtüştüğünü vurguladı.
 
DEFANSIN DİKKATİ ÇEKİLDİ
Trabzonspor'da Gaziantepspor maçının özellikle ilk bölümünde yapılan defans hataları dikkat çekti. Tolunay Kafkas, büyük takımın defansına yakışmayacak hatalar yaptıklarının altını çizerek, "Vermememiz gereken pozisyonları verdik. Böyle büyük bir takımın defansı çizgi halinde yakalanmaz. Buna çok sinirlendim" dedi.
 
Defanstaki uyum sorunu göze çarparken, Giray'ın 10 güne kadar 90 dakikayı çıkarabilecek tempoya ulaşacağı, Fildişi Milli Takımı'nın elenmesiyle dönüş tarihleri erkene alınan Zokora ve Bamba'nın da gelişiyle defansın eski formuna ulaşabileceği belirtildi.
 
TARAFTAR KAFKAS'I BAĞRINA BASTI
İzleyicilerin Gaziantepspor maçındaki desteği, Tolunay Kafkas'ı duygulandırdı. Taraftarları futbolculuk zamanında bıraktığı gibi bulduğunu belirten Tolunay Kafkas, bu konuda şunları söyledi:
 
"Kim ne düşünürse düşünsün, benim dilimle yüreğim bir. Ben burada oynadığım süre içerisinde bu insanlar bana en küçük bir şey söylemedi. Bu şehir beni evladı gibi gördü. Eşim buralı, ben de kendimi buralı gibi hissediyorum. O insanlar varsa biz de varız. Umarım onların sevgi ve saygısını kazanırım.
 
Benim için önemli olan bu. Bu şehir benim için çok fazla anlam ifade ediyor. Ben hayatımı bu kulübe teknik direktör olmak için adadım, onun için çalıştım. O insanlar beni bağırlarına bastılar. Ben Tolunay olduysam, futbolcu olduysam burası sayesinde oldum. Şimdi verme zamanı"
 
AVNİ AKER ESKİSİ GİBİ OLACAK
Trabzonspor'da bir oyun kültürü oluşturmak için zamana ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekleyen Tolunay Kafkas, söyle sdevam etti:
 
"Trabzonspor bölgesel baskı yapan ve geri çekilen bir pres kültürüyle oynamaya çalışan bir takım olacak. Önümüzdeki günlerde ve önümüzdeki yıl böyle takım oluşturmak için gayret göstereceğim, çaba sarf edeceğim.
 
Bir oyun kültürümüz olacak. Eskiden, bizlerin oynadığı zamanlarda buradan puan almak çok zordu. Şimdi de özellikle içerdeki maçlarımız o hale gelecek."
 
ONLAR OKYANUSSA BİZ BİR DAMLAYIZ
Şenol Güneş ile telefonda görüştüğünü, yüz yüze görüşme şansı olmadığını açıklayan Tolunay Kafkas, son olarak şöyle konuştu:
 
"Özkan Sümer benim hocam. Trabzonspor'un gerçek yüzlerinden bir tanesi. Şenol hoca ile telefon görüşmem oldu. Onun onayını almak da benim için çok önemli. Ne olursa olsun onun rızasını almak benim için çok önemli.
 
Ahmet Suat hoca da onlar da Trabzonspor'un gerçek yüzüdür. Onlar okyanussa, biz o okyanusta bir damlayız. Allah inşallah onların başarılarını bize nasip eder" dedi.
 
BAŞKAN ŞENER: "HIRSI VAR"
Gaziantepspor maçını cezası bitmesine rağmen İstanbul'daki evinde izleyen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, farklı galibiyetin keyfini yaşadı. Gaziantepspor maçını yeni bir başlangıç fırsatı olarak gördüklerini belirten Başkan Şener, şöyle devam etti:
 
"Bu maçtan 3 puanla ayrılarak yeniden yükselişe geçmek ve taraftarımıza moral vermek bizi de mutlu etti. Tolunay Kafkas, takımımızın içinde bulunan, geçmişte başarıyla formamızı terleten, hırslı, iddialı, kararlı, genç ve başarılı bir teknik adamdır. Bu özelliklerinin Trabzonsporumuz'un kimliğiyle birebir örtüştüğü inancındayız. Hedefleri doğrultusunda zaman içinde atacağı adımlar kendisine ve takımımıza istenen sonuçları getirecektir."
 
"TARTIŞMA KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ"
Başkan Şener, bu arada Tolunay Kafkas'ın göreve getirilişiyle ilgili tartışmaların da artık geride kalması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
 
"Karabükspor ve Elazığspor mağlubiyetleri üzerine çok güvendiğimiz, değer verdiğimiz Şenol Güneş, bir kan değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek görevi bıraktı. Yoğun maç trafiğinde boşluk yaşanmaması adına yaptığımız süratli hamleler bazı çevreler tarafından olumsuz gösterilmeye çalışılsa da bu değerlendirmelerin gerçekle ilgili yok. Yaşanan süreçte hızlı hareket edip takımı teknik adamsız bırakmamamız son derece olumlu bir adımken, bunu değişik yönlere çekmek kimseye bir şey kazandırmaz."

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }