Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni projeler hakkında açıklamalar yaptı.

ÇAY TV kanalına röportaj veren Başkan Zorluoğlu, Trabzon projelerinden 3'ü hakkında önemli bilgiler verdi. Aralarında Ganita-Faroz Sahil Düzenlemesi ve Gülcemal Projesi'nin de bulunduğu son projelerde sona yaklaşıldı. İşte röportajdan önemli başlıklar:

2022 yılı Trabzon için yol yılıydı. 2023 açılış yılı olacak. Haziran ayına kadar büyük yatırımlarımızı art arda açacağız. Trabzon'un en büyük projelerinden 700 araçlık İskenderpaşa Otoparkı ve 3 kilometrelik Ganita-Faroz Sahil Düzenlemesi hakkında güzel gelişmeler söz konusu. Ganita-Faroz Sahil Projesi Nisan ayında hizmete açılacak.

Dolgu çalışmaları tamamlanan Trabzon Gülcemal Projesi son aşamalra geldi. Bölgedeki koku giderildi. Ayasofya-Faroz arasındaki lağım akıntısı ve kokusu ile Çınaraltı bölgesindeki kanalizasyona müdahale edilmeli. Kokunun halen devam ettiği ve bir çare bulunması gerektiği belirtiliyor.

700 araç kapasiteli İskenderpaşa Otoparkı tamamlandı. Şimdi de Eski öğretmenevi ve Cudibey Okulunun olduğu yere 5 katlı otopark yapılacak. Otopark üzerinde ticari alanlar yer alacak. Yapımı bittiğinde, Trabzon’un en büyük otoparkı, 1030 araç kapasitesiyle Cudibey Otoparkı olacak.

Editör: Didem Bektaş