Trabzonspor’un Ukraynalı futbolcusu Arseniy Batagov’un eşi Yelyzaveta Zolotova, Trabzon’da gerçekleştirilen Bulgur Festivali’nin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündeme geldi.

Trabzonspor Forması Mısır Tribünlerine Taşındı
Trabzonspor Forması Mısır Tribünlerine Taşındı
İçeriği Görüntüle

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği iş birliğinde düzenlenen festivalde Mardin ve Trabzon’un kültürel değerleri bir araya getirildi. Festivalin 25 Eylül’de gerçekleştirildiği ve yöresel etkinliklerin yanı sıra bulgur pilavı ile ayran ikram edildiği belediye tarafından da duyurulmuştu.

Batagov Un Esinden Trabzon Da Rusya Tepkisi 106Ab769C349Bef

FESTİVAL SONRASI DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Etkinlik kapsamında Rus içerik üreticisi Elizaveta Aylin Uzlovskaya’nın da yer almasının ardından, Trabzon’da yaşadığı belirtilen Yelyzaveta Zolotova sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Zolotova’nın paylaşımında Rusya ve Rusya ile bağlantılı kişilere yönelik sert ifadeler kullandığı görüldü.

Batagov Un Esinden Trabzon Da Rusya Tepkisi 2

“BUNU YAŞADIĞIM ŞEHİRDE GÖRMEK...”

Arseniy Batagov’un eşi Yelyzaveta Zolotova paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Rusya ile ilgili olan her şeyden ve Rusya ile bağlantısı olan tüm insanlardan nefret ediyorum. En rahatsız edici olanı ise bunu yaşadığım şehirde görmek.

Bu ülke, halkıma karşı soykırım gerçekleştiriyor.”

Zolotova’nın son cümlesindeki “soykırım” nitelemesi kendisine ait siyasi bir değerlendirme ve iddia niteliği taşıyor.

Batagov Un Esinden Trabzon Da Rusya Tepkisi 1

RUS İÇERİK ÜRETİCİSİNİN KATILIMI GÜNDEM OLDU

Bulgur Festivali’nde Rus içerik üreticisi Elizaveta Aylin Uzlovskaya’nın yer alması, Zolotova’nın paylaşımının ardından ayrıca gündeme geldi.

Festival, Trabzon ile Mardin arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesi amacıyla düzenlenirken programda halk oyunları, müzik etkinlikleri ve yöresel lezzetler yer aldı.

Zolotova’nın sosyal medya paylaşımı ise festivalin ardından kısa sürede dikkat çekti.