Mehmet Ayan ile Aykırı Sorular'ın FutbolArena'daki konuğu Ettifaq FC'da oynayan eski Trabzonsporlu milli futbolcu Berat Özdemir oldu. Berat Özdemir gerek kendi kariyeri gerekse Trabzonspor'da yaşadıklarıyla ilgili tüm sorularına samimi yanıtlar verdi.

"NANTES İSTEMİŞTİ"

Trabzonspor'a gelmeden önce Avrupadan da teklifler aldığını söyleyen Berat Özdemir "Trabzonspor’a gittiğimde Nantes’in teklifi vardı ancak olmamıştı. Trabzonspor’a hiç beklemediğimden hızlı oynamaya başladım. Gençlerbirliği, Konyaspor maçlarına girdim ve formayı vermedim."

"BEŞİKTAŞ MAÇINDA HİSSETTİM"

Beşiktaş maçında gelen son dakika golüyle şampiyon olduklarını hissettiğini söyleyen Berat  "Şampiyon olduğumuzu Beşiktaş maçında hissettim ve herhalde olduk demiştim.  Geçen sene güzel aile ortamı vardı ve bende destek verdim. 6 numarayı daha çok seviyorum."

"EKUBAN DAHA İYİ FORVET"

Ekuban mı Djaniny mi sorusunu yanıtlayan Berat "Ekuban bence Djaniny’e göre daha iyi forvet. Hem güçlü hem seri, savumaya da katkı verebiliyor. "Bunu yapamaz" dediğin şeyleri Djaniny yapıyor mesela. Ama Ekuban’ın yapacakları da belli yapamayacakları da. Zirve maçım 2-2 sona eren Galatasaray maçı olabilir."

"EN YETENEKLİ NWAKAEME"

Nwakaeme'nin yeteneklerine hayran olduğunu söyleyen Berat "Birlikte oynadığım en yetenekli iki isim var Tony Nwakaeme ve Sesengion diyebilirim."

"AVCI ŞAMPİYON TAKIMI KURUYORDU"

Transferiyle ilgili ise "Abdullah Avcı şampiyon takımı kuruyordu, benden sonra Bakasetas ve Siopis geldi. 6 numarada istediği oyuncuyu sahaya yansıtabileceğimi düşündü."

"GERÇEKTEN İSTİYOR MUSUN" DİYE SORDU

Trabzonspor'un Hull City transferini durduğunu söyleyen Berat vedasıyla illgili de önemli ifadeler kullandı. "Ben açıkçası Trabzon’u konuşmak istemiyordum. Trabzonspor Hull City’e bırakmadı beni. Sezon başı 1-2 bir şey oldu. Ayrılırken Ertuğrul Başkan , “Gerçekten ayrılmak istiyor musun” diye sordu bana. Ben biraz belki yumuşak cevap versem kalacaktım. Ayrılmak istediğimde nettim, önümde durmak istemediler.  

"ŞAMPİYON KADRO BOZULMAMALIYDI"

Trabzonspor'un şampiyonluk kadrosunun korunmasını gerektiğinin altını çizen Berat "Tony Nwakaeme ile mesajlaşıyoruz. Maçtan önce bir şey istiyor musun buradan diye. Hakikaten sihirbaz, tam hafta sol açıklarına dikkat edin dedim. Bizimkilerde onu öyle bir kapattılar ki kaleye gelemediler.  Geçen seneki aileden kimse gitmemeliydi. Sadece Tony değil, hepsi için geçerli. "