Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Trabzonspor - Beşiktaş maçı yarın akşam Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanacak. Kara kartalın 5 önemli oyuncusu eksik.

Beşiktaş'ın şampiyonluk mücadelesinde yarın akşam oynayacağı maçtan 3 puan alması şart. Zor günler yaşayan ve son haftaları puansız geçiren Trabzonspor, kendi evinde Beşiktaş karşısında puan almak istiyor. Bu zor derbi için maç tahminleri gelmeye başladı. Yorumcular ikiye ayrılmış durumda. Ancak, Beşiktaş'ın bu büyük sınavında hem deplasmanda olması hem de 5 önemli oyuncusu olmadan Trabzon deplasmanına gidiyor olması büyük handikap.

16 Nisan Pazar saat 20.30'da Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanacak olan derbi aynı zamanda haftanın kapanış mücadelesi olacak.

Siyah beyazlılar, 55 puanla ligin 3. sırasında yer alıyor. 2022 şampiyonu Trabzonspor ise haftalar sonra kendi sahasında 3 puanın peşinde. 44 puanlı bordo mavili ekip averajla 6. sırada yer alıyor.

Ligin ilk yarısında Beşiktaş - Trabzonspor maçı 2-2 bitmişti.

Yarın oynanacak derbi maçında Beşiktaş'ın 5 eksikle Trabzon'da olması bekleniyor. Cenk Tosun, Dele Alli, Tayyip Talha Sanuç sakat. Atiba Hutchinson ile sarı kart cezalısı Amir Hadziahmetovic de Trabzonspor - Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

Editör: Didem Bektaş