Süper Lig'de dün Trabzonspor-Beşiktaş derbisi 0-0 sona erdi. Fırtına kötü gidişatını bitirmek, Kartal ise zirve takibini devam ettirmek istiyordu. Son 5 maçını kazanan siyah-beyazlılar son derece formdaydı. Karadeniz devinin en büyük kozu ise Akyazı'ydı. Çünkü sahasında en son 2020-21'de Fenerbahçe'ye 1-0 yenilen Fırtına, iki yıldır evinde derbi kaybetmemiş, iyi performans göstermişti.

İKİNCİ DEVRE İYİYDİ

Bu periyotta G.Saray ile 2-2 ve 0-0, Beşiktaş'la 0-0 berabere kalmış, F.Bahçe'yi 3-1 ve 2-0 yenmişti. Dün de bu iyi istatistiği devam ettirdi. Ligde son 5 maçta biri hükmen olmak üzere 2 galibiyet alan ve 3 kez kaybeden bordo-mavililer, özellikle derbinin ikinci yarısında iyi bir futbol sergiledi. Ancak hem kaleci Mert, hem de Uğurcan kurtarışlarıyla ikinci devrede derbiye damga vurdu

BiR BAKIŞTA 90 DAKiKA

11
Beşiktaş atağında Gedson'un pasında sağ çaprazda topla buluşan Ghezzal'ın vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan'da kaldı.


14

Trabzonspor yine sol kanattan etkili geldi. Bakasetas'ın pasında topla buluşan Markovic'ten önce Saiss araya girip topu kornere gönderdi.

16
Bakasetas'ın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Gomez'in kafa şutu sonrası top az farkla yandan auta çıktı.

21
Beşiktaş atağında Onur'un Aboubakar'a gönderdiği uzun pasta Larsen topu kalecisi Uğurcan'a indirmek istedi ancak meşin yuvarlak kornere çıktı.

43
Trabzonspor atağında Vincent Aboubakar savunmasına yardıma geldi ve topu uzaklaştırdı. Trabzonsporlu futbolcular elle oynama itirazlarında bulundu ancak oyun devam etti.

72
Trabzonspor gole çok yaklaştı. Markovic'in çaprazdan sert şutunda Mert Günok mükemmel çeldi. Onur, Trezeguet'den önce ayak koydu.

81
Trabzonspor gole çok yaklaştı! Maxi Gomez indirdi, Trezeguet'in kale çizgisi üzerinden yapmak istediği vuruşa son anda Omar Colley müdahale etti.

86
Redmond çaprazdan çok sert vurdu, Uğurcan kornere çeldi. Köşe atışından gelen topa Salih kafayı vurdu, Uğurcan çizgi üzerinde nefis çeldi.

90
İkinci yarıda kaleciler adeta devleşti! Trezeguet'nin ceza alanından vuruşunda Mert, Uğurcan'a nazire yaparcasına topu kornere çeldi.