TFF 1.Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’un 32 yaşındaki tecrübeli futbolcusu Sefa Yılmaz, Spor Arena’ya özel bir röportaj verdi.
Bundesliga ekiplerinden Wolfsburg altyapısında yetişen, ülkemizde Kayserispor, Trabzonspor, Alanyaspor, Sivasspor formaları da giyen milli futbolcu Sefa Yılmaz, Avrupa futbolundaki altyapı eğitimi, Beşiktaş’ın transfer etmek istediği dönem, Trabzonspor’a transfer süreci başta olmak üzere birçok konuda açıklamalarda bulundu.

“BUNDESLIGA-2 TAKIMI OLMAMIZA RAĞMEN ALMANYA KUPASI’NDA FİNAL OYNAMIŞTIK”

2011 yılında Duisburg'tan Kayserispor'a transfer olarak Türkiye serüvenin başlamış oldu. Süper Lig'e transfer sürecinde neler yaşandı? Burayı tercih etmendeki faktörler nelerdi?

Evet o dönem Duisburg’ta oynuyordum ve oraya oynamak için gitmiştim. Wolfsburg’ta sürekli idmanlardaydım ama birçok dünya yıldızı vardı ve bir genç olarak benim oynamam gerekiyordu. Ben de tercihimi Duisburg’tan yana kullanmıştım. İnanılmaz bir tarih yazmıştık. O dönem Bundesliga 2 takımı olarak Almanya Kupası’nda final oynamıştık. Bu tarihe geçmişti ve çok iyi bir sezon oynamıştık. Ondan sonra 1 yıl daha kontratım vardı fakat Türkiye’den teklifler gelmişti. Kayserispor, Eskişehirspor, Trabzonspor gibi kulüplerden teklifler gelmişti. Açıkçası ilk başta sıcak bakmıyordum ama bende milliyetçi bir ruh vardı. Mesela zamanında Almanya Milli Takımı beni istemişti fakat tercihimi Türkiye’den yana kullanmıştım. Vatanımda futbol oynamayı her zaman istemişimdir. Sonrasında Süleyman Hurma beni çok istemişti. Hatta Almanya’ya beni ziyarete gelmişti. Biliyorsunuz o zamanlar Kayserispor’da birçok gurbetçi futbolcu oynuyordu. Kendimi yabancı hissetmeyeceğimi ve benim için kolay olacağını düşündüm. Ondan dolayı tercihimi Kayserispor’dan yana kullanmıştım. İyi ki de kullandım çünkü çok iyi sezonlar geçirmiştik. Ortamımız çok güzeldi ve Süleyman Hurma bana çok yardımcı oldu.

“TRABZONSPOR DAHA İYİ BİR TEKLİFLE GELİNCE SON ANDA BEŞİKTAŞ YERİNE ORAYA GİTTİM”

Kayserispor'da 85 maçta attığın 13 gol ve 17 asistlik performansının ardından transferin gözde ismi olmuş, Slaven Bilic'in ısrarla seni istediği gündem olmuştu. Beşiktaş'a transferinle alakalı o süreçte neler yaşandı?

O dönem Kayserispor’la çok iyi bir sezon geçirmiştik. Bireysel olarak da çok iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. 3 sene oynadım ve milli takıma seçildim. Milli takıma seçildiğim son sene maalesef ayağım kırılmıştı. Tedavim İstanbul’da oluyordu ve o sırada Beşiktaş’la görüşmüştük. Beşiktaş beni çok istiyordu. Kendi aramızda bir anlaşma vardı. Lig bitince ayrılacağımı Süleyman Hurma’ ya söylemiştim. Kendimi devamlı geliştirmek istediğim için böyle bir teklifi değerlendirmek istedim. Daha sonra Trabzonspor, kulübe iyi bir teklifle geldi. Ben de tabii ki her zaman kulübümü göz önünde bulundururum. Sonuçta beni Türkiye’ye getiren Süleyman Hurma’dır. Bizim için bu şekilde daha iyi olacağını söylemişti. Aslında Beşiktaş’a gidecektim ama son anda Trabzonspor oldu.

“SÜREKLİ HOCA VE BAŞKAN DEĞİŞİMİNDEN DOLAYI TRABZONSPOR’DA HİÇBİR ZAMAN BAĞ KURULAMADI”

Yoğun transfer söylentilerinin ardından 2014 yılında Trabzonspor'un yolunu tutmuştun. Bordo mavili ekipte oynadığın ilk 2 senede 7 kere teknik direktör değişikliği yaşandı. Bu sürecin sana ne gibi etkisi oldu? Trabzonspor sürecin nasıl geçti?

Trabzonspor'da oyuncuların değil de aslında daha çok yönetimin, başkanın ve hocaların bir arada buluşamadığını görmüştük. Çünkü sürekli bir hoca değişimi ve sonra başkan değişimi olmuştu. Hiçbir zaman böyle bir bağ olmadı. Hep bir problem vardı ve daha sonra finansal problemler yaşandı. Gelen yerli oyuncular 10-12 ay maaş alamamışlardı. Ama biz her zaman duruşumuzu göstermiştik. Kulübün ekonomik sıkıntısı, başkan ve hocaların sürekli değişmesinden dolayı istediğimiz başarıyı yakalayamamıştık. Çok üzücüydü, keşke böyle olmasaydı. Gerçekten o dönemde çok iyi futbolcularımız vardı. Şimdi ki Trabzonspor’a baktığımızda çok daha iyi ve başarılı olduğunu görebiliyoruz. Bizim zamanımızda da böyle olsaydı her şey daha farklı olurdu.

63b936b14e3fe0253443d9d5

Editör: Haber TS