Süper Lig'in 2020-2023 sezonuna şampiyonluk parolasıyla çıkan Beşiktaş, sezona etkili bir başlangıç yapmıştı. 

Zirvenin 2 puan altında 4.sırada bulunan Siyah beyazlılar geride kalan 7 haftada 4 galibiyet 2 beraberlik 1'de mağlubiyet aldı.

Her şey tam yolunda giderken bir anda büyümeye başlayan Ersin krizi Siyah beyazlıları bir hayli bunaltmış durumda. Uzun süredir oyuncuyla anlaşmaya çalışan Beşiktaş, oyuncunun sürekli görüşmeleri yukarı sürmesi sonrası bekleme kararı almıştı.

Süper Lig'in 8.haftrasında derbi mücadelesinde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Beşiktaş, bir an önce bu sorunu çözüp derbi mücadelesine odaklanmak istiyor.

Son dönemde kale bölgesinde yaşanan sorunlardan dolayı bu mevkide sürekli rotasyona giden teknik direktör Valerien İsmael, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini aksi takdirde bu olayın takımı olumsuz etkileyeceğini söylediği iddia edildi. 

MAAŞ KONUSUNDA AŞLAŞMA SAĞLANAMIYOR

Ersin ile Beşiktaş kurmayları arasında maaş krizi yaşanıyor. Genç eldiven, 4 yıllık mukaveleyle birlikte senelik 1.4 milyon Euro talep ederken, Siyah beyazlı kurmaylar ise bu rakamı fazla buldu ve en son 1 milyon Euro ödeyebileceklerini Ersin'e iletti. Siyah beyazlı kurmaylar, Ersin ile 5 senelik mukavele imzalamak istiyor.

Görüşmeleri kısa süre içinde olumlu veya olumsuz şekilde tamamlamak isteyen Beşiktaş, çıkacak karara göre yeni bir yol haritası çizmeyi düşünüyor. 

Öte yandan yediği hatalı gollerle ve son sözleşme konusunda sorun çıkarması sebebiyle Siyah beyazlı taraftarlarda genç oyuncuya bir hayli tepkili.