Biberiye yağı saça faydaları nelerdir? Biberiye yağı saç uzatır mı? Biberiye saç maskesi nasıl yapılır ve uygulanır? İşte merak edilenler…

BİBERİYE YAĞI SAÇA FAYDALARI

Saç dökülmesi, kepek, erken beyazlama gibi saç problemleriniz mi var? Biberiye yağı nasıl kurtarıcınız olabilir? Biberiye yağı saça faydaları merak edilip araştırılırken, kadınlarda görülen en büyük problemin saç uzama problemi olduğunu anlıyoruz. Peki, biberiye yağı saç uzatır mı? İşte yanıtı…

Piyasadaki en son cilt bakımı ve saç bakım ürünlerini takip ediyorsanız, biberiye yağının birçok üründe ana bileşen haline geldiğini biliyor olabilirsiniz. Çünkü saç ve cilt için faydalı olduğu düşünülmektedir.

Biberiye, mis kokulu iğne benzeri yaprakları ve pembe, mavi veya mor renkli güzel çiçekleri olan bir çalıdır. Bu bitki, yüzyıllardır gıda ve ilaç olarak kullanıldığı Akdeniz bölgesinden gelmektedir.

Araştırmalara göre biberiye yağı, iltihap giderici özelliklere sahiptir, sinir büyümesini destekler ve kan dolaşımını iyileştirir. Bu özelliklerinin bir sonucu olarak biberiye yağı saç derisindeki kan dolaşımını artırır ve saç köklerinin kan akışını kaybetmesini ve dökülmesini engeller. Biberiye ayrıca kafa derinizdeki sinirleri iyileştiren ve canlandıran Karnosik asit içerir. Saç büyümesini teşvik etmenin yanı sıra, kepek, kuru veya kaşıntılı saç derisi ve erken beyazlama gibi sorunlarla da baş etmek için idealdir.

Biberiye yağı saça nasıl uygulanır?

1. Doğrudan saç derinize uygulayın

4-5 damla biberiye yağını bir damlalık yardımıyla saç derinize damlatın ve saç derinize nazikçe masaj yapın. Saç derinizdeki kan akışını artırmak ve dolayısıyla saç büyümesini desteklemek için dairesel hareketlerle masaj yapın. 5 damladan fazla biberiye yağı uygulamayın çünkü fazlası saç derinizin kaşınmasına neden olabilir. Uçucu yağların çok daha az miktarlarda kullanılması gerekiyor.

2. Başka bir yağ ile karıştırın

Biberiye yağının doğrudan uygulanmasının tüm saç derinizi kaplamaya yetmediğini düşünüyorsanız, hindistancevizi yağı, badem yağı, hint yağı gibi yağlarla karıştırabilirsiniz. Sadece 4-5 damla biberiye yağı ekleyin. Bu karışımla saç derinize masaj yapın, en az bir saat bekletin ve ardından hafif bir şampuanla durulayın.

BİBERİYE SAÇ MASKESİ NASIL YAPILIR?

Biberiye saç maskesini kullanmanın en iyi yolu, bir gece boyunca maskeyi saçta bekletmektir. Doğrudan saç derisine uygulandığında saç köklerini güçlendirmeye ve gençleştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda, taşıyıcı bir yağ ile karıştırıldığında saç dokusunu iyileştirir, kütikülü yumuşatarak saçların daha kalın görünmesini ve kabarmaya karşı direnmesini sağlar.

Besleyici jojoba yağı saç köklerini tıkamaz ve kuru saçlar için mükemmel bir saç kremidir. Argan yağı yağ asitleri açısından zengindir ancak yine de hafiftir ve hızla emilir. Jojoba ve argan yağını biberiye saç maskesi karışımında mutlaka kullanın.

- 1 yemek kaşığı jojoba yağı

- 1 yemek kaşığı argan yağı

- 9 damla biberiye yağı

- 9 damla lavanta yağı

Tüm yağları damlalıklı bir şişede birleştirip güzelce çalkalayın. Saç derisine birkaç damla yağ sürün ve parmaklarınızla hafifçe masaj yapın. Haftada üç kez bu uygulamayı tekrarlayın. Bunu yatmadan önce yapın, böylece saçlarınız gece boyunca faydasını görebilir. Daha sonra sabahları şampuanlayın.