Twitter’da bugün gündem başlıkları arasında Bilecik ve Bilezik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı yer alıyor. Peki ama neden?

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, dış görünümü itibariyle Game of Thrones karakterine benzetildi. İşte sosyal medyayı çalkalayan o haber...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Bilecik ziyaretinin ardından, Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, sosyal medyada gündem oldu. Melek Mızrak Subaşı ilk kez görenleri şaşkına çevirdi. Subaşı'nı Targaryen hanedanlığındaki baş kadın karakterine tıpatıp benzetenler olunca, gelen yorumlar bir hayli ilginç oldu. Peki, Melek Mızrak Subaşı kimdir?

İmamoğlu ile Subaşı'nın birlikte çekilen fotoğrafları sosyal medyada paylaşılınca, Subaşı'nın gönderisi 9.2 milyon görüntüleme aldı. Melek Mızrak Subaşı tarafından paylaşılan gönderiyi görenler, siyasette böyle güçlü ve güzel kadınları görmenin umut verici olduğunu söyledi. Giyim tarzı, saçı ve makyajı kadar duruşuyla da dünyaca ünlü Game of Thrones dizisindeki karakterlere benzetilen Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, iddiasıyla sosyal medyanın gündemine geldi.

Kullanıcılardan gelen ilginç yorumlar şöyle...

"Melek Mızrak Subaşı "Açlık Oyunları"ndaki karakterlere ve "Wednesday" okul müdürüne çok benziyor. İnanılmaz hoş bir kadın."

"Norveç’te, Bilecik diye bir il var ve kendisi oranın başkanı bence. Bunun başka bir açıklaması olamaz."

"Targaryen hanesinden daenerys, isminin birincisi, meereen kraliçesi, andalların, rhoynar ve ilk insanların kraliçesi, yedi krallığın hükümdarı, diyarın koruyucusu, büyük çim denizinin khaleesi'si, zincir kıran, ejderhaların annesi Melek Mızrak Subaşı.."

Melek Mızrak Subaşı, 1988 yılında Bulgaristan’da doğdu. Bulgaristan Sofya Yüksek İnşaat Mimarlık ve Jeoloji Üniversitesinde Mimarlık eğitimi gördü. Bulgaristan Mimarlar Birliği tarafından ödüle layık görüldü ve Mimarlar Odası üyesi oldu. 2019 seçimlerinde Bilecik Belediye Başkan Yardımcılığı görevine başladı. Subaşı, evli ve bir çocuk annesidir.

Editör: Didem Bektaş