Günümüzde birçok sosyal medya platformlarında kullanıcı adlarının kullanıldığını biliyoruz. Bu sayede kullanıcıların profillerinde karışıklıklar oluşmuyor. Hatta kullanıcıların çoğu birden fazla sosyal medya platformunda aynı veya benzer kullanıcı adları alıyorlar. Böylece diğer kullanıcılar tarafından daha kolay şekilde bulunabiliyorlar. Bunların haricinde bazı kişiler kullanıcı adlarını değiştirmek isteyebiliyorlar. Birçok sosyal medya platformunda mümkün olan bu yöntem Instagram’da da kullanılabiliyor. Böylece hatalı kullanıcı adı alan veya kullanıcı adını değiştirmek isteyen kullanıcılar işlemlerini istedikleri gibi halledebiliyorlar.

Web ve Mobil Üzerinden Instagram Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Sizlere iki farklı yerden Instagram kullanıcı adı değiştirme nasıl yapılır? Detaylı şekilde anlatacağız. İlk olarak bu işlemi web ve mobil üzerinden nasıl yapacağınızı anlatacağımızı belirtelim. Bildiğiniz üzere Instagram’a hem tarayıcı üzerinden hem de mobil uygulamadan girilebiliyor. Bu yüzden bizde her iki şekilde de kullanıcı adının nasıl değiştirilebileceğini aktarmaya çalışacağız. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan kullanıcı adınızı nasıl değiştirebileceğinize birlikte göz atalım.

Web Instagram Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir

Bu kısımdaki işlemler oldukça basit şekilde karşımıza çıkıyor. Kafanız karışmaması için yapacağınız işlemleri sizlere adım adım anlatacağız.

  • İşlemlere başlamak için ilk olarak Instagram web adresine giderek hesabınıza giriş yapmalısınız.
  • Giriş yaptıktan sonra ana sayfaya geldiğinizde sağ üstte profil fotoğrafınızı göreceksiniz.
  • Sağ üstte ki fotoğrafınıza tıkladığınızda web Instagram kullanıcı adı değiştirme için karşınıza bazı seçenekler çıkacak.
  • Bu seçeneklerden ‘Ayarlar’ kısmına tıklamalısınız.
  • Ardından karşınıza kullanıcı adınızı değiştireceğiniz kısım gelecek. Bu bölümde ‘Kullanıcı Adı’ kısmında gördüğünüz eski kullanıcı adınızı silerek yerine istediğiniz kullanıcı adını yazabilirsiniz.
  • Eğer seçtiğiniz kullanıcı adı uygunsa aşağıda bulunan ‘Gönder’ butonuna bastığınızda işlemleriniz tamamlanacaktır.

Mobil Instagram Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?

Mobil uygulama üzerinden kullanıcı adı değiştirme işlemleri de web üzerinden olduğu gibi oldukça basit. Aşağıda belirteceğimiz işlemleri doğru şekilde uygulayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

  • Mobil Instagram kullanıcı adı değiştirme işlemleri için ilk olarak mobil uygulamaya girmeli ve hesabınıza giriş yapmalısınız.
  • Daha sonra sağ alt bölümde profil fotoğrafınızı göreceksiniz. Bu kısma tıklayarak profiline gitmeniz gerekiyor.
  • Bu adımın hemen ardından önünüze gelen kısmın ortasında ‘Profili Düzenle’ ibaresini göreceksiniz. Buraya tıklayarak işlemi yapacağınız kısma ilerleyebilirsiniz.
  • Bu pencerede ‘Kullanıcı adı’ bölümünde eski kullanıcı adınızı göreceksiniz.
  • Bahsettiğimiz kutucuğa isteğinize göre bir kullanıcı adı yazabilirsiniz. Eğer kullanıcı adı başkası tarafından kullanılmıyorsa sağ üstte ki tik işareti etkinleşecektir.
  • Uygun bir kullanıcı adı bulduktan sonra sağ üstteki tik işaretine tıklayarak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Kullanıcı adı değiştirme işlemleri bu şekilde karşımıza çıkıyor. Ancak yazımızdan son olarak sizler için Instagram kullanıcı adı kaç günde bir değiştirilir? Belirtmek istiyoruz. Kullanıcıların yeni kullanıcı adı alma süresi Instagram tarafından 14 günde bir olarak belirlenmiş durumda. Yani yeni bir kullanıcı adı almak için yaklaşık 2 hafta beklemeniz gerekiyor.