Mart ayından bu yana İzlanda'daki yanardağ patlaması sonucu oluşan tehlikeli lav akışı önlenemez bir boyuta ulaşınca, yetkililer çareyi duvar örmekte buldu.

19 Mart'ta Reykjanes yarımadasında bulunan Geldingadalur Vadisi'nde meydana gelen çatlaktan sızan yanardağ lavları, İzlanda'yı büyük bir tehlikeye sokmuştu. Mart ayından bu yana süren patlamalar lavların önlenemez bir boyuta gelmesine sebep oluyor. Bölgedeki volkanik sistemler faaliyete geçti. Bölgede en az 6 farklı çatlak bulunuyor ve bu volkanik patlamalar ortaya etkileyici manzaralar seriyor. Bu bölgeye pek çok kişi fotoğraf çekmeye geldi.

Ülkenin dört bir yanından gözlemciler lavların fotoğrafını çekiyor ancak durum korkutucu boyutlara ulaştı.

Volkandan gelen lavların bir su yoluna erişmesini önlemek isteyen yetkililer, çevreye duvar örmeye başladı. Eğer lavlar herhangi bir su yoluna ulaşırsa, yarımadadaki bir elektrik hattı ve altyapı sistemleri büyük zararlar görebilir.

Lavların dışarı çıkmasını engellemek için dar bir geçide 4 metrelik bir toprak duvar inşa edilmeye başlandı.

İlk duvarın şu anda işe yaradığı ve lavları doğru tarafa yönlendirebildiği ifade edildi. Analizciler son haftalarda artan lav akışının birkaç ay daha sürebileceğini açıkladı.